До уваги грантоотримувачів та зацікавлених осіб: триває конкурсний відбір з реалізації проєктів по програмі LIFE

Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України інформує, що триває конкурсний відбір з реалізації проєктів по програмі LIFE.

Що таке програма LIFE?

Програма LIFE – це фінансова підтримка Євросоюзу, яка дозволяє реалізовувати проєкти у напрямках циркуляційної економіки та якості життя, природи та біорізноманіття, пом’якшення змін клімату, а також переходу до альтернативних джерел енергії.

Кошти на проєкти надаються на умовах співфінансування, на конкурсній основі. На період 2021-2027 років загальний бюджет LIFE становить 5,4 млрд євро.

 Напрямки фінансування:

Довкілля:

  • Природа та біорізноманіття – імплементація Оселищної та Пташиної Директив ЄС, підтримка мережі Natura 2000;
  •  Кругова економіка та якість життя – реалізація заходів для покращення якості повітря, управління відходами/водними ресурсами.

Клімат:

  •  Пом’якшення та адаптація до кліматичної зміни – імплементація кліматичного законодавства ЄС;
  •  Енергетичний перехід – збільшення частки ВДЕ, підвищення енергоефективності.

Проєкти на конкурсний відбір можуть подавати юридичні особи будь-якої форми власності (органи місцевого самоврядування, центральні та територіальні ОВВ, установи державної, комунальної чи приватної форми власності, прибуткові чи неприбуткові, громадські організації) тощо.

Проєктна заявка для участі в конкурсі може подаватися як одноосібно, так і спільно з партнерами. На поточний рік оголошено 34 конкурсні пропозиції, інформація про які доступна за посиланням: https://cutt.ly/fXlb8iI

Звертаємо увагу, що Європейським виконавчим агентством з клімату, інфраструктури та навколишнього середовища (CINEA) проведено онлайн-семінар щодо процедури подання заявок, теми, строків, термінів виконання, фінансування проєктів з яким можна ознайомитися за посиланням: https://mepr.gov.ua/news/39468.html

Відтак, запрошуємо всіх зацікавлених осіб взяти участь у конкурсному відборі!

Поділитися