Стан готовності закладів освіти Лебединської міської територіальної громади до нового навчального року

Саме це питання було детально обговорено під час апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим.

За інформацією, наданою управлінням освіти, молоді та спорту, у всіх закладах освіти на території Лебединської міської територіальної громади проводиться належна робота щодо покращення та зміцнення матеріально-технічної бази.

Класні кімнати та кабінети закладів загальної середньої освіти, групові кімнати закладів дошкільної освіти відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.

Усі заклади освіти забезпечені меблями відповідно до віку та зросту дітей. При необхідності меблі ремонтуються та поновлюються.

Харчоблоки закладів освіти забезпечені гарячою водою від бойлерних установок, проточною холодною водою, столовим посудом та дезінфікуючими засобами відповідно до потреби. Усі заклади освіти мають внутрішні санітарні вузли.

На альтернативному виді палива (дрова) працюють топкові деяких закладів загальної середньої освіти та деяких закладів дошкільної освіти. Для безперебійного функціонування за рахунок коштів місцевого бюджету укладено договір на придбання дров на загальну суму 5 152,140 тис. гривень. Станом на 18 серпня у заклади освіти Лебединської міської територіальної громади завезено 2891 м.куб. дров., що складає 63% від потреби.

Території закладів освіти відповідають санітарно-гігієнічним вимогам та підтримуються у належному стані (впорядковуються квітники та газони, за необхідності проводиться очищення території від бур’янів та густих насаджень).

У всіх закладах дошкільної освіти проведено ремонтні роботи на харчоблоках: побілка та фарбування стін та стель, фарбування підлоги. Заплановано проведення косметичного ремонту приміщень, ремонт та фарбування обладнання на групових ігрових ділянках та спортивних майданчиках.

У закладах загальної середньої освіти проведено поточні ремонти, що включають в себе побілку стін та приміщень.

До початку 2022-2023 навчального року проводяться поточні ремонти теплових мереж закладів освіти та топкових.

Під час військової агресії України російською федерацією були частково пошкоджені 11 закладів освіти громади. Для відновлення закладів освіти з державного бюджету були виділені кошти та придбано для закладів віконні та дверні блоки. Наразі проводяться відновлювані роботи з облаштування приміщень.

Заклади освіти забезпечені комп’ютерною технікою та стовідсотково підключені до мережі Інтернет. У кожному закладі освіти створено власний сайт.

У всіх закладах освіти проведені профілактичні роботи з повірки систем опалення, водогону, водовідведення, електромереж та утеплення теплових комунікацій та теплопунктів закладів освіти.

Проведено навчання осіб, відповідальних за електрогосподарство та теплове господарство.

До початку опалювального періоду проведені повірки теплових та водяних лічильників, манометрів.

Комісією з визначення готовності закладів до роботи в новому 2022-2023 навчальному році та в опалювальний період перевірено технічне устаткування теплових мереж, будівель, споруд, підвалів, горищ, дверей, вікон, герметизації вводів і інженерних комунікацій. В усіх закладах освіти Лебединської міської територіальної громади проведено роботу щодо облаштування ПРУ та найпростіших укриттів.

Поділитися