Свято Преображення Господнього

В умовах сьогодення одним із провідних методів виховання суб’єктів пробації – є духовне виховання. Це – формування їх духовних цінностей, залучення до життя згідно з основами релігійної моралі, формування таких моральних почуттів, як милосердя, співпереживання, добропорядність, поважне ставлення до людей.  

Тому, напередодні православного свята Преображення Господнього, яке в народі називають святом Спаса, в рамках співпраці Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області спільно з фахівцем Лебединського бюро правової допомоги, з метою духовного збагачення та виховання бажання до виправлення, для суб’єктів пробації традиційно було  організовано та проведено зустріч з благочинним Лебединського церковного округу – настоятелем місцевого Вознесенського храму протоієреєм Романом Андрухів.

Під час зустрічі отець Роман звершив молебень за здоров’я присутніх, а також кожен мав можливість помолититися в храмі перед іконами Божої Матері та святих. Крім того, настоятель храму розповів про  походження та традиції великого релігійного свята  Преображення Господнього,  сходження Ісуса та трьох його улюблених учнів  Петра, Іоанна та Якова на гору Фавор, де  Христос преобразився перед ними.

 «Завдяки своєму преображенню Господь закликає нас змінюватися в кращу сторону. Життя людини – це боротьба за свою духовну чистоту, своє преображення» – акцентував увагу присутніх настоятель храму. Даний формат зустрічей у стінах храму та напутні слова отця Романа завжди дають можливість особам, які перебувають на обліку за вчинення кримінальних правопорушень, замислитися над своїми життєвими цінностями, вчинками, переосмислити свою поведінку, а також зробити висновки зі своїх помилок» – наголосив на завершення начальник уповноваженого органу з питань пробації Анатолій Глух.

Поділитися