Стоп насильству

2 серпня з метою підвищення обізнаності про насильство, що дане явище є порушенням прав людини, заохочувати громадян боротися із цим явищем, а також з метою роз’яснення відповідальності за вчинення будь-яких видів насильства працівниками Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області спільно з працівниками Лебединського міського центру соціальних служб на базі центру позашкільної освіти для суб’єктів пробації, які перебувають на обліку, був проведений соціально-виховний захід на тему: «Стоп – насильству».

Начальник Лебединського міського центру соціальних служб Наталія Кисла та головний спеціаліст центру Наталія Гаврилюк розповіли суб’єктам пробації про види насильства, перелік осіб, які можуть стати жертвами домашнього насильства, про адміністративну та кримінальну відповідальність за вчинення різних видів насильства.

Крім цього учасникам заходу були роздані інформаційні буклети відповідної тематики.  

«Сімейне життя – це своєрідна життєва школа, в якій кожен член сім’ї вчиться  турбуватися один про одного, допомагати один одному, намагається жити разом реалізовувати свої права не порушуючи прав інших членів родини. Але досить часто сімейні відносини далекі від ідеальних, між членами родини можуть виникати сварки, непорозуміння, з’ясування відносин не зовсім мирним шляхом. Результат  таких відносин може мати негативні наслідки, а саме притягнення до адміністративної або кримінальної відповідальності. Тому намагайтеся будувати свої сімейні відносини мирним шляхом» –  зауважив на завершення начальник Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолій Глух.

Поділитися