Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми

Одним із найтяжчих злочинів у всьому світі є торгівля людьми. Вона є не лише сучасною формою рабства, що порушує права людини, а і тяжкою формою насильства, що спричиняє ризик для її здоров’я. Жодна країна світу не може убезпечити себе від торгівлі людьми, і Україна не є виключенням. Особливо це питання загострилось в період війни та вимушеної масової евакуації людей, коли всі кордони вводять спрощений режим пропуску.

Цій важливій та актуальній проблемі було присвячено засідання круглого столу на тему «Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Лебединській МТГ», організованого управлінням праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради на базі Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості. В засіданні взяли участь: начальник управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради  Валентина ГУБСЬКА, головні спеціалісти відділу праці, сімейної та гендерної політики управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради Марія ПАРФИЛО та Оксана КОТЛЯР, директор Лебединського міського центру соціальних служб Наталія КИСЛА, соціальний фахівець центру Наталія ГАВРИЛЮК, головний спеціаліст служби у справах дітей Тетяна ТЕЛЕВНА, заступник начальника сектору превенції відділення поліції №3(м.Лебедин) Сумського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Сумській області Оксана МАРИГІНА, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості Оксана БОРУЛЬКО, спеціалісти Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості.

Під час засідання розглядалися дієві напрямки діяльності щодо запобігання торгівлі людьми у нашій громаді, обговорювалися передумови виникнення і способи викорінення цього негативного явища у суспільстві, а також піднімалися питання щодо об’єднання зусиль суб’єктів взаємодії з метою подолання злочинних проявів сучасної работоргівлі у цей непростий для України час.

Увазі присутніх також були представлені: презентація, відеоролики, пам’ятки на дану тематику.

Поділитися