Інформаційно-просвітницький захід: «Як вберегти себе від торгівлі людьми в період війни»

Щороку 30 липня відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Всесвітній день протидії торгівлі людьми був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми, привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

Напередодні Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми на базі Лебединської центральної міської бібліотеки управлінням праці та соціального захисту населення організований та проведений інформаційно-просвітницький захід на тему: «Як вберегти себе від торгівлі людьми в період війни». В заході брали участь спеціалісти управління праці та соціального захисту населення, начальник Сумського районного сектору №3 філії державної установи «Центр пробації» в Сумській області, соціальний фахівець Лебединського міського центру соціальних служб. 

Метою заходу було підвищити рівень обізнаності людей про всю небезпеку, яку несе проблема торгівлі людьми. Зробити все можливе, щоб вберегти себе, своїх рідних та близьких від цього ганебного, злочинного явища. Ця проблема не визнає кордонів, не робить різниці між людьми, вона чудово адаптується як до бідності так і до розкоші.        

Під час заходу була розглянута інформація про те, що робити, щоб не стати жертвою торгівців людьми, права людини із статусом особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Продемонстрований соціальний відеоролик «Життя на продаж». На завершення заходу присутнім роздані пам’ятки та буклети з контактами установ і закладів з підтримки постраждалих від домашнього насильства та торгівлі людьми.

Поділитися