Інформаційна година для суб’єктів пробації на тему: «Суспільно корисні роботи – один із видів відповідальності за несплату аліментів»

19 липня 2022 року з метою правової освіченості суб’єктів пробації начальник Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолій Глух спільно з фахівцем Лебединського бюро правової допомоги Іриною Лєвих, провели інформаційну годину для суб’єктів пробації на тему: «Суспільно корисні роботи – один із видів відповідальності за несплату аліментів».

«Суспільно корисні роботи полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, оплачуваних робіт. Виконання стягнення у вигляді суспільно корисних робіт здійснюється шляхом залучення порушників до суспільно корисної праці, вид якої визначається відповідним органом місцевого самоврядування. Суспільно корисні роботи виконуються не більше 8 годин, а неповнолітніми – не більше 2 годин на день.За виконання суспільно корисних робіт порушнику нараховується плата за виконану ним роботу. Оплата праці здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці.Всі зароблені кошти перераховуються на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби для подальшого погашення заборгованості зі сплати аліментів. Щодо осіб, які ухиляються від відбування адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт, встановлюється адміністративна та навіть кримінальна відповідальність», – розповіла Ірина Лєвих. «Зустрічі даного формату є досить корисними, тому що вони дають можливість суб’єктам пробації отримати безкоштовну правову допомогу» – підсумував начальник Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолій Глух.

Поділитися