Як працюють комунальні служби в умовах воєнного стану

Під час апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим, були розглянуті питання стосовно роботи комунального підприємства “Лебединтеплоенерго” та комунального закладу “Добробут громади” під час воєнного стану.

Робота КП «Лебединтеплоенерго» в умовах воєнного стану та підготовка до опалювального періоду 20222023 рр.

На початку воєнної агресії росії котельні підприємства постійно підтримувались у робочому стані. Після закінчення опалювального сезону проведено комплекс робіт із забезпечення нормального робочого стану котелень. Повітряні теплові мережі потребували проведення певних ремонтних робіт, які було виконано. Одна з котелень зазнала сильних пошкоджень, станом на сьогодні котельню відремонтовано силами підприємства.

Незважаючи на непросте фінансове становище, у рамках наявних ресурсів, підприємство здійснює підготовку до опалювального сезону 2022-2023 рр.: проводиться поточний ремонт об’єктів теплопостачання, проведено промивку та гідравлічні випробування теплових установок та теплових мереж, проведено електролабораторні роботи по електроустаткуванню електричних мереж виробничої бази та котелень підприємства, проведено технічний огляд котлів, частково проведено заміну засувок на тепломережах.

Підприємство закупило та заготовило дров для своїх потреб.

Причиною зменшення реалізації послуги з теплової енергії є те що, починаючи з лютого підприємство припинило реалізовувати теплову енергію на вимогу споживачів бюджетних установ та організацій, що стало наслідком розпочатої агресії російської федерації проти України.

Робота комунального закладу «Добробут громади» Лебединської міської ради в умовах воєнного стану

Комунальний заклад «Добробут громади» Лебединської міської ради діє на підставі Статуту, затвердженого рішенням Лебединської міської ради від 31.03.2021 №220-МР. Заклад заснований з метою санітарного утримання місць загального користування на території сільських населених пунктів Лебединської міської територіальної громади. Лебединська міська територіальна громада складається з двадцяти двох старостинських округів, які обслуговують 21 робітник з благоустрою.

Не зважаючи на вторгнення російської федерації на територію України та ведення бойових дій на території Сумської області, робітники комунального закладу «Добробут громади» працювали й у період окупації і загалом в умовах воєнного часу.

Зокрема, відповідно до обставин за відповідний період виконували такі види робіт:

– очищення пішохідних доріжок від снігу та ожеледиці по вулицях округів;

– очищення тротуарних покриттів від піску, сміття та інших наносів шляхом їхнього підмітання;

– прибирання сміття на території округів та транспортування його до місць тимчасового складування;

– скошування трави та дерев’яної порослі на території округів;

– ліквідація аварійних дерев від наслідків негоди, які несуть небезпеку населенню округів;

– утримання територій дитячих та спортивних майданчиків;

– ліквідація звалищ дерев’яної порослі по округах, переробка на щепу подрібнювачем гілок по округах;

– ліквідація пошкоджень земляного полотна ґрунтових доріг з улаштуванням каналів для водовідведення по округах;

– заготівля дров для опалення приміщень старостатів;

– прибирання зсувів земляних мас.

На даний час продовжуються роботи у старостинських округах. Станом на 15.07.2022 року у Ворожбянському, Михайлівському, Василівському округах стовідсотково забезпечено потребу у дровах для опалення на осінньо-зимовий період 2022-2023 рр.

Проблемні та невирішені питання у роботі комунального закладу «Добробут громади» існують. Зокрема, у зв’язку із воєнним станом є затримка платежів за матеріали, запасні частини, паливо мастильні матеріали для роботи Державним казначейством, що водночас уповільнює, а інколи й унеможливлює виконання покладених на комунальний заклад обов’язків.

Поділитися