А Сотня відлетіла в небеса…

“А Сотня відлетіла в небеса…” – саме під такою назвою для учнів 9 класу ЗЗСО І -IІІ ступенів № 6, (вчитель Олександра Домашенко), у Лебединському краєзнавчому музеї відбувся захід до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні та оформлена тематична виставка «Україна – територія гідності і свободи».

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами – охоронцями на небі. У лютому 2014 року вся Україна і весь світ стали свідками нестримної, відчайдушної боротьби простих українців, відданих патріотів за європейський вектор розвитку держави, за утвердження української нації, за гідне майбутнє для наступних поколінь.

На значимості вшанування Героїв Небесної Сотні наголосила завідувач сектору туризму та інформаційної політики відділу культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради Валентина Знаменщикова.

“Небесна Сотня зробила свій внесок в історію нашої держави. Країна змінилася. Настала нова історична віха. Це віха, що направляє Україну в цивілізоване русло, у нову історію. У цей день вся Україна згадує ті трагічні історичні події, які змінили нашу країну назавжди. 107 Героїв Небесної Сотні віддали свої життя за краще майбутнє нашої країни. 45 з них загинули від куль саме 20 лютого 2014 року…”, – зазначив історик Ігор Білоножко.

Про земляків – лебединців, які брали участь у зимових подіях 2014 року на Майдані розповів краєзнавець, поет Анатолій Удод, доповнивши свою розповідь авторськими тематичними віршами. Про те, чому так важливо пам’ятати про подвиг Героїв Майдану та учасників російсько – української війни на Донбасі розповів начальник другого відділу Сумського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Ячменьов та продемонстрував світлини , які передали учасниками заходу більше, аніж могли передати слова.

Поділитися