На Сумщині рятувальники продовжують проводити профілактичні рейди

01 лютого у місті Лебедині рятувальники завітали до родин, які потрапили у складні життєві обставини. Громадянам нагадали основні правила пожежної безпеки у побуті, вимоги при експлуатації пічного опалення та електрообігрівальних приладів, порядок дій при виявленні вибухонебезпечних предметів. Для кращого засвоєння наданої інформації слухачі отримали тематичні пам’ятки.

Рятувальники сподіваються, що профілактичні рейди допоможуть людям зберегти своє життя та здоров’я. Однак вразливим категоріям громадян важче підтримувати протипожежний стан в оселях. Саме тому фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій намагаються приділити їм особливу увагу, залучаючи до цієї роботи працівників інших відомств.

Шановні громадяни! Аби уникнути трагедії, спричиненої пожежею в оселі, будьте вкрай обережними, дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань, а саме:

  • не паліть у ліжку;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски тощо;
  • не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • використовуйте пічне опалення та прилади для обігріву, дотримуючись правил пожежної безпеки.

При виникненні пожежі чи надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером «101»!

Сумське районне управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Поділитися