Актуально про житлові субсидії

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради інформує про наступне. 

Постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 р. № 247 «Про особливості надання житлових субсидій» передбачено, що на період карантину для регіонів із встановленим “червоним” рівнем епідемічної небезпеки розрахунок житлових субсидій проводиться з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія, а саме: на оплату централізованого постачання холодної та гарячої води, водовідведення, електроенергії та природного газу для приготування їжі і підігріву води незалежно від кількості днів дії карантину зазначеного рівня епідемічної небезпеки на місяць.

Відповідно до протоколу № 49 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21 грудня 2021 року, у Сумській області з 23 грудня 2021 року скасовано «червоний рівень» епідемічної небезпеки.

Таким чином, за січень 2022 року для домогосподарств, які отримують житлову субсидію, проведено перерахунок субсидії  на зменшені соціальні нормативи згідно чинного законодавства.

Наприклад, для домогосподарства приватного сектору,яке складається із двох осіб, та користується газовим опаленням, розмір субсидії за січень 2022 року зменшився приблизно на 100 грн. у порівнянні із груднем 2021 року.

У разі встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки розмір житлових субсидій буде знову проведений перерахунок  на збільшені на 50 % соціальні нормативи. При виникненні додаткових питань громадяни можуть звертатися до управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Лебединської міської ради за телефоном для консультацій: (05445) 3-87-91.

Поділитися