Асоціація міст України тримає на контролі питання тиску з боку правоохоронних органів

Асоціація міст України в черговий раз заявляє про недопустимість тиску на органи місцевого самоврядування та їх посадових осіб.

З метою обговорити та розібратися у цьому та інших питаннях, правління Асоціації міст України розпочало своє засідання. До організації з вищевказаного питання неодноразово зверталося чимало мерів українських міст та селищ.

Тому сьогодні однією з головних тем обговорення є питання реагування на тиск з боку правоохоронців на органи місцевого самоврядування. Адже саме місцеве самоврядування забезпечує життєдіяльність громад, а тиск правоохоронних органів несе пряму загрозу безпеці та життю громадян України. Вирішення цієї проблеми є надзвичайно важливим, особливо в умовах ймовірної подальшої агресії РФ, коли ми всі маємо діяти злагоджено, виважено і рішуче.

Зазначимо, що на порядку денному правління Асоціації міст України обговорювали також рішення про спільні дії органів державної влади та органів місцевого самоврядування щодо формування систем територіальної оборони.

Окрім іншого, до лав АМУ прийняли ще 9 нових членів. Відтепер до складу Асоціації, яка невдовзі відзначатиме 30-річчя своєї роботи, вже входить 978 громад українських міст та селищ.

Поділитися