Рятувальники нагадують про необхідність дотримання правил пожежної безпеки у культових спорудах під час Різдвяних богослужінь

Невдовзі християни православного обряду відзначатимуть Різдво Христове. Значна кількість людей відвідуватиме храми. Саме ця обставина вимагає як від священнослужителів так і від прихожан суворого дотримання вимог правил пожежної безпеки, адже під час масових заходів зростає загроза виникнення пожеж.

Аби свята минули без надзвичайних подій, рятувальники нагадують про необхідність дотримання вимог правил пожежної безпеки. Співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій радять після завершення Богослужінь повністю знеструмлювати будівлі та не залишати у церкві без нагляду запалені свічки та відкритий вогонь. Тримаючи свічку в руках, необхідно слідкувати за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. Потрібно дотримуватись правил пожежної безпеки при користуванні електроприладами, слідкувати за справністю електромереж та відмовитись від застосування нестандартних опалювальних приладів для обігріву приміщень та не допускати відкритого прокладання електропроводів по горючих конструкціях. Також слід бути вкрай обережними з різноманітними електричними гірляндами, якими прикрашають внутрішні конструктивні елементи церков, іконостаси та окремі образи. Застосування різноманітних подовжувачів, з’єднання електричних дротів звичайною «скруткою» та використання у електрозапобіжниках так званих «жучків», що можуть будь-якої миті призвести до виникнення масштабної пожежі!

Слід пам’ятати, що пожежу легше попередити ніж загасити, але якщо вже трапилося лихо, то ні в якому разі не можна панікувати. Про подію потрібно негайно сповістити пожежно-рятувальну службу, зателефонувавши за номером «101» і до прибуття професійних вогнеборців, самостійно приступити до гасіння пожежі, використовуючи первинні засоби пожежогасіння.

Сумське районе управління Головного управління Державної служби України зх надзвичайних ситуацій у Сумській області

Поділитися