Знову на порядку денному питання забезпечення пожежної безпеки лікувальних закладів Сумського району

У період з 31 грудня 2021 року по 04 січня 2022 року по всій Україні та зокрема на території Сумського району працівниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій будуть проводитись обстеження протипожежного стану лікувальних закладів. Особливу увагу рятувальники приділяють забезпеченню та технічному стану первинних засобів пожежогасіння, відповідності та не захаращеності шляхів евакуації, стану електромереж, обладнанню системами протипожежного захисту приміщень, забезпеченню будівель джерелами протипожежного водопостачання.

Зазначені заходи обумовлені низьким протипожежним станом таких об’єктів. Слід нагадати про страшну трагедію з загибеллю і травмуванням людей, що виникла 28 грудня 2021 року у Косівській лікарні Івано-Франківської області.

Під час обстежень рятувальники проведуть практичні тренування з персоналом щодо дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій і пожеж, зокрема стосовно забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, нагадають елементарні правила пожежної безпеки та порядок використання первинних засобів пожежогасіння. Також керівникам об`єктів для усунення порушень встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що мають місце на об`єктах, буде надана практична допомога щодо їх усунення.

Сумське районне управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Поділитися