Новорічна казка у художньому музеї

22 грудня у Лебединському міському художньому музеї імені Б.К. Руднєва відкрилася виставка дитячої творчості «Новорічна казка». Це спільний проєкт художнього музею та Лебединського Центру позашкільної освіти й освітніх закладів Лебединської громади, де працюють талановиті, креативні, творчі педагоги, які навчають таких самих творчих дітей.

На виставці представлено, майже, 100 оригінальних новорічних виробів, що створені вихованцями Лебединського центру позашкільної освіти та дітьми Лебединської громади, які брали участь у конкурсі новорічно-різдвяних композицій. Кожна робота неповторна та особлива, адже автор залишив у ній частинку своєї душі, свою мрію, бачення новорічної казки. Надзвичайно привабливі композиції, виготовлені в оригінальний спосіб з різноманітних матеріалів: паперу, вати, шишок, гілочок, горіхів, насіння. Доповнюють виставку колоритні розмаїті малюнки.

Ці вироби — барвистий світ натхненних образів, привітання з Новорічними та Різдвяними святами, побажання доброго настрою.

– Виставка демонструє розмаїття творчих здобутків вихованців і педагогів, реалізацію творчого потенціалу учасників, популяризує мистецтво та спонукає глядачів до творчості, – говорить заступниця директора Центру позашкільної освіти Людмила Мартишко.

З учасниками виставки та їхніми роботами познайомила гостей вернісажу завідуюча еколого-натуралістичним відділом Лебединського Центру позашкільної освіти Світлана Гончар. Вона також вручила відзнаки переможцям новорічного конкурсу – Артему Божку, учню 9 кл. ЗЗСО№5; та Роману Кіндратку – вихованцю творчого об’єднання «Художній розпис» (кер. Наталія Коротич, Штепівський НРЦ КЗСОР).

Привітали учасників та гостей вернісажу із відкриттям виставки й почесні гості.

– Виставка створює чудовий святковий настрій адже дитяча творчість, втілена у малюнки, сувеніри та інші оригінальні мистецькі витвори, просто випромінює добро і любов, дитячу чистоту і безпосередність, радість і святковий оптимізм, – говорить заступник міського голови Олена Кірєєва.

– Вироби дітей вражають красою та фантазією, відчувається, що створені вони з душею та гарним настроєм, оскільки, споглядаючи їх отримуєш насолоду та поринаєш у новорічно-різдвяну атмосферу.

Олена Кірєєва також вручила подяку від міського голови Олександра Бакликова Лебединському Центру позашкільної освіти «за сумлінну творчу працю, вірне служіння мистецтву, активну, виховну та просвітницьку діяльність, а також з нагоди організації виставки декоративно-ужиткового мистецтва «НОВОРІЧНА КАЗКА» у Лебединському міському художньому музеї імені Бориса Кузьмича Руднєва».

Привітала гостей виставки й завідуюча сектором туризму та інформаційної політики Валентина Знаменщикова. Вона подякувала організаторам та учасникам виставки за роботу та побажала у Новому 2022 році всіляких гараздів.

Завершилося відкриття новорічної виставки – яскравим музичним вітанням від учня Лебединської дитячої школи мистецтв ім. Б.Р. Гмирі Євгена Дидишка. Він виконав пісню «Новорічне свято» (муз. Козинських, сл. Криштопа). Акомпаніював йому викладач школи Олег Балабан.

Організатори виставки (як музейники, так і викладачі ЦПО) впевнені, що й дорослі, і діти будуть у захваті від польоту фантазії юних талантів та їх надзвичайних робіт. Адже роботи, що представлені на виставці, вирізняються високою майстерністю, оригінальною технікою виконання, естетичним оформленням та розмаїттям представлених жанрів.

Відвідати виставку «НОВОРІЧНА КАЗКА» можна буде до 13 січня 2022 року. Проте, тепер до звичних вже масок та соціального дистанціювання, додаються сертифікат про вакцинацію, довідка про перенесену хворобу або ж негативний ПЛР – тест.

Будемо раді вас бачити у Лебединському міському художньому музеї імені Б.К. Руднєва, за адресою: м. Лебедин, пл. Волі, 17, тел. 2-18-81.

Алла Подвезько, науковий співробітник ЛМХМ

Поділитися