Інформаційна година для суб’єктів пробації на тему:«Права осіб на захист під час затримання, взяття під варту, обмеження в праві на вільне пересування»

20 грудня з метою правової освіченості суб’єктів пробації працівниками Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області спільно з юристом Лебединського бюро безоплатної правової допомоги Іриною Лєвих, дотримуючись карантинних заходів, було організовано та проведено інформаційну годину на тему: «Права осіб на захист під час затримання, взяття під варту, обмеження в праві на вільне пересування».

Цього дня працівник бюро розповідала про визначені законом підстави для затримання, хто його може здійснювати та як довго воно може тривати. А також надала присутнім практичні рекомендації щодо алгоритму дій та прав особи безпосередньо при затриманні.

Отже пам’ятайте! Ви маєте право: 1) не свідчити проти себе чи своїх рідних; 2) у будь-який час відмовитися давати показання й відповідати на запитання; 3) мати захисника та побачення з ним «віч-на-віч» до першого допиту; 4) надавати докази, заявляти клопотання та відводи; 5) вимагати перевірки судом законності затримання; 6) особисто брати участь у судовому розгляді щодо обрання запобіжного заходу – взяття Вас під варту. «Вже традиційні зустрічі з фахівцями Лебединського бюро безоплатної правової допомоги є досить корисними для суб’єктів пробації, тому що засуджені мають можливість  отримати безкоштовну інформацію, яка допомагає захисти себе в рамках правового поля» – підсумував начальник Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолій Глух.

Поділитися