У Лебединській громаді вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня уся країна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Адже саме завдяки самовідданості ліквідаторів, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, ця страшна аварія була локалізована. Їхній подвиг неможливо переоцінити. А ми не маємо права забувати про самопожертву тих, хто пройшов через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.

Сьогодні зранку представники громадськості, влади, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС зібралися біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи 1986 р.» на мітинг-реквієм аби віддати данину пам’яті тим, хто ціною власного здоров’я та життя рятував світ від техногенної катастрофи.

Заступник міського голови Олена Кірєєва від імені Лебединського міського голови Олександра Бакликова висловила найщирішу вдячність тим, хто, не шкодуючи свого здоров’я, самовіддано виконав свій обов’язок і став на шляху згубної радіації.

Начальник другого відділу Сумського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Ячменьов також звернувся до ліквідаторів зі словами вдячності та найкращих побажань.

Голова громадської організації «Лебединська міська організація інвалідів «Союз Чорнобиль України» Леонід Плужник звертаючись зі словами вдячності до ліквідаторів зазначив, що, на превеликий жаль, наслідки Чорнобильської трагедії ліквідовуються і до сьогодні, адже багато наших співвітчизників відчувають на собі згубний вплив радіоактивного випромінення.

Під час заходу учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС були відзначені пам’ятними нагородами.

Під час хвилини мовчання учасники заходу у скорботі схилили голови, вшановуючи пам’ять тих, хто загинув, рятуючи рідну землю і все людство від наслідків найбільшої в світовій історії техногенної катастрофи.

Також присутні вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕс покладанням квітів до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи 1986 р.».

Поділитися