У Лебедині відбулося засідання круглого столу, присвячене проблемам людей з інвалідністю

З нагоди відзначення Міжнародного дня людей інвалідністю у приміщені КЗ «Лебединського міського будинку культури» відбулося засідання у форматі  «круглого столу» на тему «Право на гідне життя для всіх», на якому обговорили проблемні питання громадян з інвалідністю та шляхи їх вирішення.

Заступник міського голови Олена Кірєєва  відзначила, що Міжнародний день людей з інвалідністю – це справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед такими людьми, що потребують захисту та підтримки.

Заступник директора Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості  поінформувала присутніх про вдосконалення системи надання послуг роботодавцям, нові технології підбору кадрів, та ознайомила з станом ринку праці, в тому числі, що стосується осіб з інвалідністю. Так з початку року до Лебединської міськрайонної філії звернулося 104 особи з інвалідністю. З них за допомогою служби зайнятості постійну роботу отримали 24 безробітних, пройшли профнавчання 7 осіб.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Валентина Губська детально розповіла про весь комплекс заходів що здійснюється управлінням праці для дорослих та дітей з особливими потребами та надала вичерпну інформацію про всі наявні пільги та послуги для осіб з інвалідністю, що гарантовані державою. А також наголосила що існує ще чимало проблем, які потрібно вирішувати спільними зусиллями, щоб людям з обмеженими можливостями, яких обійшла доля, було затишно жити в громаді.

Засідання круглого столу пройшло з метою: привернення уваги до проблем осіб з інвалідністю, захист гідності, прав та добробуту; дотримання прав людини і участь осіб з інвалідністю у житті суспільства; переваги, які отримує суспільство від участі осіб з обмеженими фізичними можливостями в політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

Поділитися