2 грудня – Міжнародний день боротьби за скасування рабства

2 грудня щороку відзначається як Міжнародний день за скасування рабства. Саме цього дня 1949 року на 4-й сесії Генасамблеї ООН було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. Для України документ набрав чинності 15 лютого 1955 року.  

Метою цього Дня є викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, продаж наречених, передання у спадщину вдів і насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах.

Сьогодні в рамках акції «16 днів проти насильства» на базі Сумського районного сектору №3 філії державної установи «Центр пробації» в Сумській області управлінням праці та соціального захисту населення організований та проведений інформаційно-просвітницький захід: «Торгівля людьми проблема сучасного світу». В заході брали участь працівники управлінням праці та соціального захисту населення, соціальний фахівець Лебединського міського центру соціальних служб та начальник Сумського районного сектору №3 філії державної установи «Центр пробації» в Сумській області.                                                                    

Метою заходу було підвищити рівень обізнаності людей про всю небезпеку, яку несе проблема торгівлі людьми. Зробити все можливе, щоб вберегти себе, своїх рідних та близьких від цього ганебного, злочинного явища. Ця проблема не визнає кордонів, не робить різниці між людьми, вона чудово адаптується як до бідності так і до розкоші. Наголошуємо, якщо ви постраждали або вам стало відомо про скоєння такого злочину, зверніться за консультацією про можливості отримання допомоги на національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів

                                    527 та 0 800 505 501

                  Бережіть себе та своїх рідних!!!

Управління праці та соціального захисту населення

Поділитися