Скажи насильству «НІ»

Насильство в сім’ї є актуальною проблемою сьогодення. На жаль, необхідно констатувати, що сім’я як осередок суспільства, без підтримки держави та її інституцій, не завжди спроможна виконувати свої головні функції, зокрема щодо забезпечення належного добробуту та виховання дітей.

Пандемія COVID-19 показала, що ґендерно зумовлене насильство є одним із найбільш стійких порушень прав людини і є щоденною загрозою життю та здоров’ю людей у всьому світі.

Сьогодні 30 листопада в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в Лебединській міській раді відбулася спільна робоча нарада на тему: «Скажи насильству «НІ» зі старостами старостинських округів, організована управлінням праці та соціального захисту населення, за участі заступника міського голови Олени Кірєєвої , начальника управління праці та соціального захисту населення Валентини Губської, працівників управління праці та соціального захисту населення, працівників відділення поліції №3 (м.Лебедин) Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області.

За підсумками робочої наради суб’єкти взаємодії із запобігання та протидії домашньому насильству ще раз переконалися, що спільна, ефективна співпраця – неодмінна та обов’язкова, оскільки явище насилля загрожує психологічному, моральному та економічному здоров’ю людей. Велику роль у подоланні домашнього насильства відіграє діалог із населенням і те, наскільки наше суспільство готове говорити і не ігнорувати тему домашнього насильства.  Проте ми хочемо, аби люди, що вже зазнали насильства, не залишалися сам на сам із проблемою а знали, що головне – не боялися звернутися по допомогу і не терпіли жодних проявів насильства.

Управління праці та соціального захисту населення.

Поділитися