Інформаційна година для суб’єктів пробації на тему: «Інформаційні ресурси. Як знайти потрібну інформацію»

4 жовтня фахівцем Лебединського бюро правової допомоги Євгенією Логвіненко спільно з провідним інспектором Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Антоніною Магаляс, дотримуючись карантинних заходів, проведено інформаційну годину для суб’єктів пробації на тему: «Інформаційні ресурси. Як знайти потрібну інформацію».

Існує безліч причин, через які людина може бути фігурантом судової справи, але не знати про це. Причин для цього буває чимало. Іноді поштарі плутають адресу, самостійно розписуються за отримувача, гублять листи. Буває й таке, що лист доставляють не в руки людині, яка є стороною справи, а охоронцю, консьєржу чи навіть іншій стороні справи.

«Щоб перевірити чи відкрито провадження щодо Вас у суді (чи винесене рішення) Вам знадобиться доступ до мережі Інтернет та зробити наступні кроки:

Зайти на сайт Судової влади України – https://court.gov.ua.

Обрати та натиснути на розділ «Справи».

Перейти в поле “Стан розгляду справ”, а звідти у розділ “Сторона по справі”. У полі “Сторона по справі” ввести своє прізвище, ім’я, по батькові, обрати “Я не робот” та натиснути пошук.

Зробивши всі кроки, Ви дізнаєтеся, у якому суді знаходиться справа, який суддя її слухає, хто є іншими учасниками справи, дату наступного судового засідання. Якщо ви фігуруєте у певній справі або до вас тільки пред’явлено позов (але судом ще не винесено відповідну ухвалу) – це буде відображено у вигляді таблиці з усією детальною інформацією. Клікнувши на конкретну справу, сайт дасть можливість вам переглянути і судові рішення, що приймалися в межах обраної справи. Завдяки такому простому алгоритму Ви будете володіти актуальною інформацією щодо судових справ, у яких фігуруєте та справжності судових ріщень, які надходять на Вашу адресу»,- розповіла Євгенія Логвіненко.

Поділитися