Чергова хвиля COVID-19 знову прийшла на Лебединщину

Лебединське відділення ДУ «Сумський обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України» повідомляє наступне

За вересень 2021 року по Лебединській ОТГ зареєстровано 96 хворих на COVID-19, в тому числі 22 хворих зафіксовано протягом однієї доби – 29 вересня 2021 року. Протягом 2 жовтня 2021 року по ОТГ зареєстровано 30 інфікованих коронавірусною хворобою. В Україні в цей же день було зареєстровано 11809 випадків COVID-19, в тому числі 1104 дитини та 235 медичних працівників. Госпіталізовано за добу було 2692 особи, смертельних випадків зареєстровано – 203.

Наскільки ця хвиля буде потужною залежатиме від сумлінного дотримання громадянами протиепідемічних заходів. Наразі штам «Дельта» вражає переважно людей молодого та середнього віку, абсолютно здорових, без супутньої патології, які мають тяжкий перебіг коронавірусної хвороби. У поточному році спостерігається у 10 разів більше госпіталізації дітей, ніж під час пандемії минулого року. Штам «Дельта» може викликати такі симптоми як головний біль, біль у горлі, нежить, а також можливі такі симптоми як діарея та блювота вже у перший день після зараження.

Саме від нашої свідомості та відповідальності, від наших дій у період пандемії залежить наше здоров’я, а також здоров’я і життя інших людей. Дотримуйтесь карантинних обмежень, дистанції при спілкуванні, вакцинуйтесь та носіть маски, ретельно дотримуйтесь протиепідемічних правил і бережіть своє здоров’я. Вакцинація є єдиним способом врятуватись від важкого перебігу коронавірусної хвороби, госпіталізації та навіть смерті. Будьте здорові!

Поділитися