Міський голова Олександр Бакликов привітав людей похилого віку

Міжнародний день людей похилого віку не лише можливість нагадати усім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. 

Складні випробування випали на долю нашого старшого покоління – війни, соціально-економічні кризи, епоха тотального дефіциту, зміна державного ладу, але і в цих умовах їм вдалося вистояти і зберегти людяність, толерантність та гуманізм. Трудові звершення багатьох людей похилого віку захоплюють і викликають повагу, деякі з них вже стали легендою і взірцем для наслідування для сучасників та майбутніх поколінь українців.

З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку Лебединський міський голова Олександр Бакликов та начальник управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради Валентина Губська завітали з подарунками та найкращими побажаннями до шанованих жителів Лебединської міської громади. Висловлюючи шану людям поважного віку від імені мешканців усієї Лебединської громади, Олександр Миколайович із вдячністю звернувся до старших наставників за те, що передавали свої знання і досвід, за відповідальне ставлення до своєї справи і життєву мудрість, яку вони передавали молодим, за те, що допомагали іншим робити перші кроки на шляху опанування професії, підставляли плече у складних виробничих ситуаціях, вселяли віру і впевненість у собі та у тому, що все обов’язково буде добре.

Віштал Володимир Іванович – дитина війни, ветеран праці, сильний духом чоловік, керівник Михайлівського сільського осередку осіб з інвалідністю. Родом Володимир Іванович з Черкащини, але молодим спеціалістом після інституту приїхав на Лебединщину. Трудову діяльність розпочав головним спеціалістом на Племзаводі «Михайлівка», який згодом і очолив. Віштала Володимира Івановича знають, як фахівця хліборобної справи, порядного сім’янина, шанують за людяність, милосердя та любов до матінки землі. 20 вересня йому виповнилося 85 років.

Кіяшко Раїса Тимофіївна народилася 1938 року у м. Харків. Трудову діяльність почала вчителем початкових класів. Школі Раїса Тимофіївна віддала 32 роки свого життя. За свої трудові досягнення нагороджена званням «Старший вчитель».  За багаторічну професійну діяльність отримала статус «Ветеран праці». Серед колег та учнів користувалася повагою та довірою. Упродовж своєї професійної діяльності підтримувала активну громадську діяльність.

Зелена Лідія Василівна – корінна мешканка м. Лебедин. Народилася 1941 року. Пережила війну і повоєнний голод. Вчилася на муляра-штукатура на Донбасі, далі всю свою трудову діяльність присвятила роботі за спеціальністю. Складно знайти таку державну установу або будинок у місті чи районі, які б не пройшли через працьовиті руки Лідії Василівни та її колег. Була шанованою в колективі людиною. Двічі обиралася депутатом до міської ради. Незважаючи на поважний вік, на сьогоднішній день активно займається господарством та оптимістично налаштована на життя.

Поділитися