Оголосили переможців проєктів цільової програми «Громадський бюджет» у Лебединській громаді

Робоча група на засіданні 22 вересня цього року оголосила переможців проєктів цільової програми «Громадський бюджет» на реалізацію своїх ініціатив у 2021 році.

Переможців було визначено за результатами голосування мешканців Лебединської громади. Загалом, у голосуванні за надані проєкти взяли участь 2 254 громадянина.

Для участі у конкурсі було подано сім проєктів, з них: п’ять проєктів, що подаються фізичними особами, на які виділяється 200 тис. грн. із загального обсягу громадського бюджету. Це:

  • «Облаштування спортивно-ігрового майданчика на території Лебединського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 з придбанням тренажерів». Вартість проєкту складає – 108,750 тис. грн.
  • «Щасливе дитинство. Придбання та встановлення спортивного ігрового майданчика по вулиці Першогвардійська (будинки за №№ 38, 38А, 38Б) у місті Лебедин Сумської області». Вартість проєкту становить – 146,116 тис. грн.
  • «Острівець відпочинку та заняття спортом для дітей та дорослих» за адресою: вулиця, Горова,13, село Курган. Вартість проєкту складає – 122,8 тис. грн.
  • «Облаштування паркової зони відпочинку мешканців та гостей Павленківського старостинського округу». Вартість проєкту – 193,3 тис. грн.
  • «Придбання та встановлення елементів спортивного майданчика на території мікрорайону «Черемушки». Вартість проєкту – 102,089 тис. грн.

Для участі у програмі також було подано два проєкти, що подаються авторами – громадськими організаціями, на які виділяється 200 тис. грн. із загального обсягу громадського бюджету. Це:

  • «Лебединщина туристична. Виготовлення та встановлення об’єктів інфраструктури». Проєкт подано громадською організацією Центр ініціатив та розвитку громадського суспільства «ВОЛЯ І РОЗУМ». Вартість проєкту складає – 124,5 тис. грн.
  • «Створення молодіжного центру «Атмосфера» на базі комунального закладу «Лебединська центральна міська бібліотека» виконавчого комітету Лебединської міської ради». Проєкт подано громадською організацією «SWITCH ON». Вартість проєкту – 75,059 тис. грн.

За результатами підрахунку голосів переможцем серед проєктів, поданих фізичними особами визнано проєкт з «Облаштування паркової зони відпочинку мешканців та гостей Павленківського старостинського округу», за який віддав свої голоси 301 мешканець громади.

Переможцем серед проєктів, поданих громадськими організаціями став проєкт «Лебединщина туристична. Виготовлення та встановлення об’єктів інфраструктури», який набрав 159 голосів громадян.

Втім, зважаючи на те, що вартість обох проєктів, поданих громадськими організаціями, відповідає загальній сумі коштів, виділених на їх реалізацію, членами робочої групи було прийнято рішення додатково втілити у життя проєкт про «Створення молодіжного центру «Атмосфера» на базі комунального закладу «Лебединська центральна міська бібліотека» виконавчого комітету Лебединської міської ради».

Голова робочої групи та перший заступник міського голови Ольга Зікєєва також запропонувала дослухатися до думки значної частини мешканців Лебединської територіальної громади, які проголосували за проєкти, що не стали переможцями, та звернутися до головних розпорядників бюджетних коштів за відповідними напрямками щодо включення даних проєктів при формуванні бюджетних запитів на 2022 рік.

Поділитися