Питання тендерних закупівель природного газу знаходиться під загрозою через стрімке зростання цін

До виконавчого комітету Лебединської міської ради надходять звернення від головних розпорядників коштів про неможливість проведення тендерних закупівель природного газу через стрімке і неврегульоване зростання цін. Тенденція збільшення вартості природного газу на ринку продовжується і надалі. З вересня 2021 року ціна на газ на Українській енергетичній біржі перевищила 20 тис. грн. за тисячу кубів, хоча наприкінці весни цього року газові ціни були удвічі меншими.

У результаті стрімкого зростання ціни на газ постачальники, з якими були укладені договори на постачання газу, з початку року звернулися із повідомленнями про наміри розірвати договори на постачання через неможливість їх виконання у ринкових умовах.

Після розірвання цих угод головні розпорядники коштів, а основними з них є: Управління освіти, молоді і спорту, відділ культури та виконавчий комітет Лебединської міської ради, вже неодноразово проводили тендерні закупівлі, але вони не відбулися через відсутність учасників. Станом на сьогодні відбуваються тендерні закупівлі по ціні 20 тис. грн. за тисячу кубів, але існує загроза, що закупівля не відбудеться через постійне зростання цін на природний газ.

Зважаючи на вищевикладене, виконавчий комітет Лебединської міської ради звернувся до Офісу Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Всеукраїнської Асоціації міст України та Сумської обласної державної адміністрації з проханням посприяти у вирішенні даної проблеми.

Поділитися