Захистіть себе від небезпечної хвороби

З метою проведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення стосовно ситуації із коронавірусною хворобою на території Лебединської міської територіальної громади, Лебединське відділення ДУ «Сумський ОЦКПХ МОЗ України» повідомляє про наступне.

Минулого тижня протягом доби 8 вересня в Україні було зафіксовано 3663 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби (COVID-19), з них дітей – 342, медичних працівників – 63. Госпіталізовано в лікувальні заклади по Україні 981 особу, летальних випадків зареєстровано за добу – 61. Засоби масової інформації  України повідомляють, що на Волині штам дельта виявили у немовляти 17 днів від народження та ще у 47 мешканців області. Серед цих пацієнтів не було жодного щепленого навіть однією дозою вакцини, що підтверджує місцеву передачу збудника та свідчить про активну його циркуляцію на території цієї області.

Між тим науковці повідомляють, що вакцинація втричі зменшує кількість ускладнень при коронавірусній хворобі і суттєво знижує рівень госпіталізацій для літніх людей та людей середнього віку. А 30% збільшення носіння масок призводить до 10% зниження зараження людей цією небезпечною хворобою.

По Сумській області з початку пандемії підтверджено 79865 випадків коронавірусної хвороби, в тому числі за 08 вересня – 113 хворих, з них 53 – по м.Суми. 

В Лебединській міській об’єднаній територіальній громаді протягом минулого тижня (6-12 вересня) зареєстровано 12 хворих на коронавірусну хворобу. Досить тривалий період такої кількості одночасно захворілих на території нашої громади не фіксувалося. Всі нові хворі знаходяться на самоізоляції і лікуються амбулаторно у сімейних лікарів.

Стосовно профілактики COVID-19 науковці в черговий раз підтверджують що вакцинація, використання масок, дотримання дистанції у 1,5 – 2 метри, часте миття рук, уникання масового скупчення людей, дотримання санепідрежиму і регулярне провітрювання приміщень є основними заходами профілактики поширення цієї хвороби.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомляє, що більшість обмежень «жовтої» та «червоної» зон не будуть стосуватися вакцинованих осіб.

Саме тому варто зробити виважені кроки, провести щеплення і захистити себе від COVID-19! Бережіть себе і своє здоров’я. Будьте здорові!

Поділитися