Як школи Лебедина підготувалися до нового навчального року

Вже завтра у всіх школах громади пролунає перший дзвоник, який сповістить про початок нового навчального року.

Під час літніх канікул учні відпочивали, а у навчальних закладах вирувала підготовка до наступного навчального року.

Раніше ми розповідали як до 2021/2022 навчального року підготувалися заклади освіти по старостинських округах. Сьогодні прозвітуємо про стан підготовки шкіл Лебедина.
Отже, у всіх навчальних закладах міста зроблено поточний косметичний ремонт приміщень: пофарбовано, побілено та частково замінено шпалери у класах. До ладу привели їдальні, спортивні зали, коридори та класні кімнати.

У Лебединських закладах загальної середньої освіти №1 та №7 у деяких кабінетах замінили старі вікна та двері на нові металопластикові конструкції. У школі №1 також повністю замінили підлогу в одному з класів, переобладнали кабінет медичного працівника та відремонтували вхідний ганок біля приміщення спортивної зали.

У школі №7 замінили ламінат у коридорі, де розташовані кабінети початкових класів і встановили перегородки у туалетах. Майданчик на території закладу повністю пофарбували і встановили нові лави для відпочинку.
У навчальному закладі №3 окрім поточного косметичного ремонту, встановили нові вентиляційні витяжки для укриття та частково пошпаклювали коридор школи.

Відповідно до реформи «Нова українська школа», запровадженої Міністерством освіти і науки України, всі шість шкіл Лебедина цього року отримають комплект необхідних меблів і мультимедійне обладнання для початкових класів. На сьогодні через проходження тендерних процедур, до навчальних закладів вже надійшли парти та стільці для учнів, а решту меблів та технічне обладнання мають доставити найближчим часом.
У Лебединській школі №3 також переобладнали і відповідно укомплектували ресурсну кімнату для дітей з особливими освітніми потребами.

Проєкт Лебединського закладу загальної середньої освіти №5 виграв в урядовій програмі «Спроможна школа для кращих результатів» і отримав субвенцію з державного бюджету на закупівлю мультимедійного обладнання та оновлення навчальних кабінетів для чотирьох класів. Ще чотири класи переобладнають за кошти з бюджету Лебединської міської територіальної громади.

Значна увага у підготовці до нового навчального року приділялася комплексному оновленню харчоблоків шкіл та приведення їх до державних стандартів та стандартів ХАССП. Для запровадження безпечного харчування відповідно до нових стандартів, з бюджету Лебединської міської територіальної громади було виділено значні кошти. Так, капітальний ремонт їдалень здійснили у Лебединських школах №1 та №7. Тут також закупили нову сантехніку. Окрім того, у навчальному закладі №7 повністю оновили технологічне обладнання та закупили необхідну побутову техніку для кухні.

Новою технікою для харчоблоків, відповідним посудом та інвентарем також забезпечені школи №3, №4 та №6. До того ж, у навчальному закладі №3 цього року полагодили систему водовідведення у приміщенні їдальні.
Отже, навчальні заклади громади комплексно підготувалися до початку нового навчального року і готові прийняти учнів в оновлені, укомплектовані класи.

Поділитися