У краєзнавчому музеї відбулися заходи з нагоди 30-ї річниці Незалежності України

Україно, соборна державо,

Сонцесяйна колиско моя…

Рядками цього вірша розпочалися урочистості в Лебединському міському краєзнавчому музеї з нагоди 30-ї річниці Дня незалежності України, які майстерно продекламував лауреат Всеукраїнських конкурсів та фестивалів, член гуртка «Художнє читання» Лебединського міського будинку культури (керівник Микола Корсун) Олександр Червяк.

Для історії 30 років – зовсім небагато. А як же довго наш народ ішов до цього свята! Ішов через утиски, в’язниці й сибіри упродовж усієї історії від часів Київської Русі до наших днів. На цьому шляху загинула незліченна кількість кращих синів і дочок України, які відстоювали її незалежність. 30 років тому нездійснена мрія багатьох поколінь втілилася в життя: ми стали вільною та незалежною Україною!

Міський голова Олександр Бакликов привітав присутніх з наступаючими святами та зазначив, що: «…сьогодні ми є свідками великих перетворень, що відбуваються в нашій країні. Ми – майбутнє України. Тож, своїми знаннями, працею, здобутками повинні підносити її культуру, своїми досягненнями славити її, бути гідними своїх предків, берегти волю і незалежність України, поважати свій народ і його мелодійну мову».

Екскурс в історію здійснив історик, краєзнавець Ігор Білоножко.

Окрасою заходу стали пісні про Україну у виконанні солісток міського відділу культури Марини Зініної та Людмили Щербань.

Поділитися