Розпочинається прийом проєктів у рамках цільової програми «Громадський бюджет (бюджет участі) Лебединської міської територіальної громади на 2021 рік»

13 липня за результатами засідання Робочої групи з питань громадського бюджету на 2021 рік визначено терміни подачі проєктів авторами, у рамках цільової програми «Громадський бюджет (бюджет участі) Лебединської міської територіальної громади на 2021 рік».

Прийом проєктів триватиме з 19 липня по 10 серпня 2021 року (включно).

Проєкти необхідно подавати на паперових носіях до управління економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лебединської міської ради за адресою: вул. Сумська, 12, каб. 18, м. Лебедин, Сумська область.

Нагадуємо, що метою Програми є налагодження ефективного системного діалогу органів місцевого самоврядування з мешканцями громади, широке залучення громадськості до питань визначення напрямків використання бюджетних коштів для задоволення потреб мешканців громади.

Громадський бюджет Лебединської міської територіальної громади на 2021 рік (далі – Громадський бюджет) – це частина бюджету Лебединської міської територіальної громади, обсяг якої визначений рішенням про бюджет, затвердженим Лебединською міською радою.

Цього року загальний обсяг громадського бюджету Лебединської міської територіальної громади складає 400 тис. гривень.

Кошти громадського бюджету розподіляються за категоріями проєктів:

  • проєкти, що подаються авторами – фізичними особами, на які виділяється 200,0 тис. гривень із загального обсягу громадського бюджету;
  • проєкти, що подаються авторами громадськими організаціями, на які виділяється 200,0 тис. гривень із загального обсягу громадського бюджету.

У рамках Програми, громадяни або громадські організації мають змогу подати для фінансування проєкти, які повинні бути спрямовані, зокрема, на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду території Лебединської міської територіальної громади, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проектів у всіх сферах життєдіяльності Лебединської міської територіальної громади (не пов’язані з поточною роботою у відповідних галузях та сферах діяльності, поточним утриманням бюджетних установ та організацій, в тому числі громадських).

Проєкти можуть подати дієздатні громадяни України віком від 16 років, які зареєстровані, або проживають на території Лебединської міської територіальної громади, що підтверджується офіційними документами, або громадські організації, що здійснюють свою діяльність на території Лебединської міської територіальної громади, які безпосередньо, або їх осередки зареєстровані на території Лебединської міської територіальної громади долучити до подачі проєктів, реалізація яких можлива у рамках програми.  

З повним текстом цільової програми «Громадський бюджет (бюджет участі) Лебединської міської територіальної громади на 2021 рік» можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Лебединської міської ради за посиланням   https://lebedynrada.gov.ua/category/gromadskiy-budjet/.

Форма проєкту та форма для заповнення списку мешканців, які підтримують проєкт, розміщені нижче.

У разі виникнення питань щодо участі у Програмі або заповнення форми проєкту звертайтеся до управління економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лебединської міської ради  за адресою: вул. Сумська, 12, каб. 18, м. Лебедин, Сумська обл., тел. (05445)21438, ел. пошта: ekonomika_lbd@ukr.net.

Поділитися