Жителів сіл Катеринівка та Гринцеве консультували з правових питань

З метою забезпечення рівного доступу до правової допомоги населення, яке проживає в сільській місцевості, юристом Лебединського бюро правової допомоги Євгенією Логвіненко здійснено виїзд до с.Катеринівка та с.Гринцеве.

Під час виїзду у с.Катеринівка був проведений правопросвітницький захід на тему «Відкриття ринку землі в Україні», під час якого висвітлено питання щодо того хто може придбати земельну ділянку з 1 липня, які документи необхідні для здійснення правочину, хто здійснює реєстрацію договору купівлі-продажу, яка вартість земельного паю та ін..

По завершенню заходу за консультацією звернулись громадяни, яких цікавили питання аварійної зрізки дерев, стягнення аліментів, зменшення розміру аліментів, перерахунку пенсії, порушення меж земельної ділянки, спадкування за законом,  укладення договору дарування, перерахунку пенсії.

Цього ж дня було здійснено прийом громадян у с.Гринцеве на базі колишньої сільської ради. Присутніх турбували питання продовження дії договору оренди землі, безоплатної приватизації земельної ділянки, оформлення субсидії та ін..

Фахівець повідомила мешканцям села про роботу бюро, місце його розташування та порядок звернення, а також доводилась інформація про порядок отримання послуг адвоката за рахунок держави та роз’яснено, які категорії соціально вразливих верств населення мають право на таку допомогу.
#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid

Поділитися