Цикл заходів, присвячених Дню Конституції у бібліотеках громади

28 червня вся наша країна святкувала важливу дату – 25 –ту річницю затвердження Верховною Радою Конституції України.

День Конституції – не просто свято основного закону, який декларує цінності держави, це доленосний день, коли було затверджено права і свободи українців та суверенітет і цілісність України.

У бібліотеках громади до ювілейної дати оформлено книжкові виставки: «День Конституції України» (ЦМБ), «Поколіннями вимріяна Конституція» (МБ №1), «Конституція – основа правової держави» (МБ №3), «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо» (Московськобобрицька СБФ), «Головний закон держави» (Василівська СБФ), «Конституція: вивчаємо, знаємо, поважаємо» (Боровеньківська СБФ), «День Конституції»(Рябушківська СБФ), «Шлях України до Конституції» (Великовисторопська СБФ).

У Московськобобрицькій СБФ до Дня Конституції України проведено годину права: «Конституція – оберіг нашої держави». Присутніх зацікавила розповідь бібліотекара Валентини Чеперис про те, що кожна держава має свою Конституцію, яка є першорядним і найважливішим документом країни, що Конституція України, була прийнята на п’ятій сесії Верховної Ради 28 червня 1996 року, та що складається Конституція з 15 розділів, які містять у собі 161 статтю. Діти ознайомилися із деякими з них, прочитали вірші про Україну, мову та державні символи.

У приміщенні Маловисторопської сільської бібліотеки бібліотекар Людмила Кравченко провела патріотичну годину під назвою “Конституція України – оберіг нашої держави”. Були присутні читачі бібліотеки.

До Дня Конституції України у Василівській СБФ проведена інформ-хвилинка «Шлях України до Конституції» та презентація тематичної книжкової виставки. Присутні ознайомилися з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття сучасної Конституції.

Для усіх зацікавлених у міській бібліотеці №2 оформлено книжкову виставку «Держава: гарант законності» та проведено бібліографічний огляд представленої літератури.

У приміщенні Будильської СБФ відбулась презентація тематичної книжкової виставки до Дня Конституції. Виставку відвідали дорослі та діти.

Червленівська сільська бібліотека-філія спільно із сільським клубом провели поетичний колаж “Ми – громадяни вільної держави” до 25-ї річниці Конституції, на якому діти дізналися про історію створення Конституції України і декламували тематичні вірші. Також у бібліотеці розміщена виставка – факт до Дня Конституції, де усі бажаючі можуть ознайомитися з історичними передумовами прийняття Основного Закону України.

Інформаційну годину «До Конституції з повагою, до влади з надією» провів Валерій Філоненко у Боровеньківській СБФ, а у Пристайлівський бібліотеці пройшла бесіда-діалог з молоддю села на тему «Державні символи України».

Напередодні свята Дня Конституції до Гринцівської сільської бібліотеки завітали її постійні відвідувачі – школярі. Бібліотекар Сніжана Ходзінська  ознайомила дітей з історією свята та його цікавими фактами.               

Важким і довгим був шлях нашої держави до справжньої незалежності. Скільки крові і сліз було пролито українцями, щоб сьогодні нам милували око синьо – жовтий прапор та тризуб, щоб могли ми на повен голос заспівати «Ще не вмерла Україна», щоб жили ми вільно по основному закону незалежної країни – Конституції.

Поділитися