Щодо забезпечення твердим паливом сімей учасників антитерористичної операції

На виконання заходів обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2017-2021 роки в частині забезпечення у 2021 році сімей учасників АТО/ООС твердим паливом (дровами, торфобрикетами) або компенсацією на придбання твердого палива за кошти обласного бюджету, управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради повідомляє, що на отримання послуги мають право особи, які виконують (виконували) службові обов’язки у зоні антитерористичної операції, а під час виконання ними зазначених обов’язків – їх сім’ї та члени сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли внаслідок травми, поранення, контузії, каліцтва, захворювання, одержаних під час участі в антитерористичній операції та у яких житлове приміщення не забезпечене електро-, тепло-, або газопостачанням для опалення.

Виплата компенсації готівкою у сумі 3200 гривень здійснюється за місцем реєстрації 1 раз на рік на домогосподарство.

Для отримання компенсації учаснику АТО (ООС) або уповноваженому члену сім’ї необхідно подати до управління праці заяву.

До заяви додаються:

  • копія паспорта заявника;
  • довідка про те, що житлове приміщення забезпечується опаленням із застосуванням твердого палива та не забезпечується електро-, тепло- або газопостачанням для опалення;
  • копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера заявника;
  • копія документа компетентного органу про безпосередню участь особи  в антитерористичній операції;
  • довідка про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб;
  • реквізити рахунку в уповноваженому банку, на який перераховуватиметься компенсація.

У випадку, якщо учасник АТО (ООС) виконує службові обов’язки у зоні проведення ООС, має право звернутися один із членів його сім’ї, який зареєстрований разом з ним в одному домогосподарстві. До членів сім’ї належать: дружина (чоловік), повнолітні діти, батько, мати, дідусь, бабуся.

На 2021 рік Лебединській міській територіальній громаді з обласного бюджету виділено кошти для 80 родин учасників АТО/ООС у сумі 256 тис. грн.

Станом на 23.06.2021 до управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради надійшло 47 заяв від учасників АТО/ООС на отримання зазначеної компенсації. Робота в цьому напрямку продовжується.

Поділитися