Відбулася нарада з головними розпорядниками бюджетних коштів

У рамках програми «U-LEAD з Європою» перший заступник міського голови Ольга Зікєєва та начальник фінансового управління Лебединської міської ради Людмила Чичина провели нараду з головними розпорядниками бюджетних коштів.

Для місцевих фахівців ця нарада стала гарною можливістю підвищити свій професійний рівень та ознайомитися з системою бюджетного планування, яка вже багато років успішно застосовується в більшості розвинених країн світу.

Під час наради учасники розглянули низку важливих теоретичних питань. Серед них: аспекти нормативно-правового регулювання питання запровадження середньострокового планування на місцевому рівні та його переваги; особливості процесу складання прогнозу місцевого бюджету та повноваження і функції учасників бюджетного процесу.

У практичній частині учасники ознайомилися з основними кроками, які повинен здійснити місцевий фінансовий орган зі складання прогнозу місцевого бюджету; структурою типової форми прогнозу місцевого бюджету та додатків до неї; практичними аспектами підготовки інформації, яка повинна відображатися у відповідних розділах прогнозу місцевого бюджету, та здійснення розрахунків показників прогнозу місцевого бюджету тощо.

Нагадаємо, програма «U-LEAD з Європою» сприяє створенню в Україні багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян. Програма посилює спроможність громад виконувати нові завдання та сприяє залученню громадян та приватного сектору до місцевих справ.

Поділитися