У Лебединському міському краєзнавчому музеї відбулася виставка приватної колекції Петра Яковенка

«Подих старовини» – під такою назвою у Лебединському міському краєзнавчому музеї пройшла виставка приватної колекції уродженця Липоводолинщини, Члена Спілки краєзнавців України,  дослідника та науковця Петра Яковенка.

Ще з юних літ Петро Васильович почав збирати пам’ятки духовної культури наших предків. Він – колекціонер, нумізмат, філателіст, філуменіст, філокартист. На сьогодні окремі тематичні колекції Петра Яковенка нараховують близько 40 тисяч екземплярів.

Цього дня краєзнавець презентував частину своєї багатої колекції – з унікальними грамотами, атестатами, подяками та книгами, датованими кінцем ХІХ – початком ХХ століття. Всі, без винятку, експонати становлять неабияку історичну та художню цінність.

Відвідувачі музею протягом місяця матимуть унікальну можливість наочно познайомитися з цінними та цікавими екземплярами з приватної колекції Петра Яковенка, доторкнутися до історії нашого народу.

Начальник відділу культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради Світлана Циханська відвідала захід, привітала колекціонера з відкриттям виставки та висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Поділитися