Нехай же стане днем дитини у всьому світі кожен день

Щороку 1 червня Лебединщина разом із країною та усім світом відзначає свято малечі – Міжнародний день захисту дітей. Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року прийняла рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1 червня; в 1950 році 51 країна відзначала вперше це свято; в 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, і з 1998 року цей день щороку відзначається і в Украні.

Міжнародний день захисту дітей – це не лише яскраве, веселе свято, а і нагадування суспільству про необхідність зробити все можливе для того, щоб усі діти на планеті росли здоровими та щасливими.

Радо і гостинно приймали своїх маленьких відвідувачів напередодні свята усі бібліотечні заклади Лебединської громади.

«У світ дитинства – з книгою» – під таким девізом у центральній міській бібліотеці відбулась зустріч учнів 2-го класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів  №7 (класний керівник Катерина Ховрат) з її величністю Книгою. У ігровій формі діти дізналися багато цікавого про книги та бібліотеки, відгадували загадки, перемагали у конкурсах, розкривали в собі художні таланти. Бібліотекар Олександра Кудлай привітала дітей зі святом та запросила до ігрової зони. Діти з задоволенням провели святковий день в бібліотеці та отримали солодкі подарунки.

Літературна подорож «Чарівний світ дитячої книги» для юних відвідувачів пройшла у міській бібліотеці №2. Діти здійснили захоплюючу мандрівку по сторінках науково-популярної літератури та дізналися багато цікавого й корисного для себе.

Ну яке ж свято обійдеться без ігор і розваг? «А у нас чарівне свято» – під такою назвою відбулася ігрова розважальна програма, яку провели для юних жителів села Куданівка міська бібліотека №3 разом з міським клубом.

Заряд веселих емоцій отримали учні 1-2 класів ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3, коли до них на гостини завітали працівники міської бібліотеки №1 разом із казковими героями. Під час веселого гравікону «На старт! Увага! Літо!» діти відповідали на питання казкової вікторини, складали віршики та діставали чарівні предмети разом з Червоною Шапочкою, згадали правила дорожнього руху та впізнавали мульт-мелодії з Карлсоном, за що і отримали святковий настрій та солодощі.

Виставки робіт дитячої творчості до свята оформлено у Московськобобрицькій, Кам’янській та Боровеньській СБФ.

Напередодні Дня захисту дітей до Василівської СБФ завітали учні 4 класу на бібліо-ревю «Світлішає на світі, коли радіють діти». Діти познайомилися з книжковою виставкою «Зустрінь літо з книгою», власноруч виготовили Сонечко Добра, промінчиками якого стали долоньки, пограли у веселі конкурси та вікторини.

Михайлівська СБФ провела з юними читачами конкурс малюнків «Щасливе дитинство очима дітей» та оформила книжкову виставку «Щоб сонцю і квітам всміхалися діти», на якій представлено підбірку кращих літературних творів для дітей.

До Міжнародного дня захисту дітей у Будильській СБФ було підготовано і проведено тематичний захід «Щаслива дитина – щаслива Україна!». На ньому презентовано виставку дитячих книг «В літні пригоди з цікавою книжкою!», проведено конкурс дитячого малюнка «Світ очима дітей» та літературну вікторину «Казки та їх герої». Рухлива ігрова програма з юними жителями села відбулася в приміщенні будинку культури.

У Маловисторопській СБФ пройшов огляд виставки дитячих робіт під назвою «Дитинство – чисте джерело»: юні читачі робили поробки з паперу, ділилися враженнями, про свої мрії проведення літніх канікул. Феєрверк святкових розваг у книгозбірнях громади пройшов весело і цікаво. Діти отримали море задоволення, купу незабутніх вражень та безліч радісних посмішок.

Поділитися