Міжнародна співпраця закладу освіти

Міжнародна інтеграція в освітній процес – це діяльність шкільного євроклубу,  співпраця з волонтерами різних країн світу, зокрема, Європейського Союзу.

Протягом кількох місяців Лебединський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 співпрацює з волонтером  із Нідерландів Йошою Камілем на запрошення координаторки шкільного євроклубу ”Mayflower” Логвиненко Н.М., завдячуючи  Центру Європейських ініціатив (м.Суми). Зустрічі з волонтером відбувалися онлайн, а 27 травня Йоша відвідав м.Лебедин, зокрема, Лебединський ЗЗСО І-ІІІ ст.№1. Євроклубівці зустрічали гостя з прапорами  Євросоюзу, Нідерландів, України. Екскурсію закладом освіти англійською мовою проводив  здобувач освіти 11 класу Камчатний Владислав, який розповів про  історію заснування  та  шкільні традиції  Лебединського ЗЗСО І-ІІІ ст.№1. Здобувачі освіти 3-А класу виконали для Йоші пісеньку англійською мовою та  розпитали гостя про те, що їх цікавило, а це викликало неймовірні емоції усіх присутніх.

Разом із вчителями англійської мови Василець С.С., Логвиненко Н.М., Овчаренко Н.В.  та здобувачами освіти навчального закладу  Йоша Каміль відвідав екскурсії до Лебединського художнього музею Б.К. Руднєва і Лебединського краєзнавчого музею, які проводили англійською мовою учасники заходів. На цьому сюрпризи для волонтера не закінчилися – Йоша отримав подарунки від співробітників музеїв.

А далі за планом – кулінарні традиції: нідерландець посмакував лебединським борщем, драниками, варениками, узваром, що вкотре переконало гостя у неперевершеності українських страв. Йоша Каміль провів цікаві, захопливі заняття із використанням мультимедійних засобів зі здобувачами освіти ЛЗЗСО І-ІІІ ст.№1 та ігри на подвір’ї англійською мовою. Діти залюбки спілкувалися іноземною мовою, вдосконалюючи навички говоріння. 

Наостанок,  до  Йоші Каміля звернувся керівник навчального закладу Прокопченко Н.А, заступник керівника з НВР Тимошенко І.М., учитель англійської мови Логвиненко Н.М. зі словами щирої подяки волонтеру та вручили  подарунки на згадку про зустріч. Співпрацюючи з волонтерами,  діти не лише вдосконалюють навички говоріння іноземною мовою,  а й  дізнаються про культуру, історію,  традиції інших країн, розширюючи  кругозір та формуючи компетенції здобувачів освіти Лебединщини.

Поділитися