Великий день Великдень

29 квітня напередодні найвеличнішого свята, світлого Христового Воскресіння, в рамках співпраці Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області з релігійною організацією Вознесенська релігійна громада міста Лебедина та Лебединським міським центром соціальних служб, з метою духовного збагачення, виховання шанобливого ставлення до традицій українського народу, бажання до виправлення, для суб’єктів пробації традиційно було  організовано та проведено зустріч з благочинним Лебединського церковного округу настоятелем місцевого Вознесенського храму протоієреєм Романом Андрухів.

Під час зустрічі отець Роман повідомив, що здавна Великдень православні християни називають: «Свято свят, торжество торжеств». Він символізує не тільки воскресіння Христа – це день  добра, прощення всіх образ. Крім цього, настоятель зупинився на розповіді про Великий (Чистий) четвер, Таємну вечерю, на якій  Ісус Христос встановив таїнство Євхаристії  та  омив ноги своїм  учням-апостолам, молитву Христа в Гефсиманському саду і зраду Іуди.

«Великдень   нагадує нам про взаємне прощення та порозуміння, тому ми намагаємося забути усе недобре, відпустити всі образи, які затаїлися у душі і почати новий день із світлим серцем та чистим сумлінням. Нехай кожне серце буде відкрите для добра і хороших справ», – саме такими словами завершив зустріч отець Роман звертаючись до присутніх.

«Кожен може помилитися  в житті, але це не є підставою для відчаю, завжди є шанс на виправлення» – доповнив начальник Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області  Анатолій Глух.

Завдячуючи адвокату та підприємцю  міста Лебедина Берестовській Світлані Олександрівні, на завершення зустрічі присутні суб’єкти пробації отримали пасхальні подарунки.

Поділитися