Великодній передзвін в бібліотеках громади

Великий день – Великдень, найбільше християнське свято, що приносить радість та святковий настрій не тільки у кожну українську домівку, а і в бібліотечні заклади Лебединської громади.

У ці дні бібліотеки пропонують користувачам дізнатися як відзначається це свято в Україні та світі, про звичаї та обряди – духовні джерела наших предків, про православні витоки та традиції та ін.

«Веселкові барви Великодня» – під такою назвою організована виставка дитячих робіт до світлого свята Пасхи у Василівській бібліотеці. Діти виготовили свої роботи странно та з любов’ю. Це і витинанки, і аплікація, і малюнки пластиліном по паперу, і квіллінг. Вийшла Великодня веселка.

Напередодні свята в книгозбірнях оформлено яскраві книжкові виставки – інсталяції: «Великодні барви»(центральна міська бібліотека), «Величне свято Великодня»(міська бібліотека №1), «Великдень – земне причастя небом»(міська бібліотека №2), «Великодні візерунки»(міська бібліотека №3).

На виставках представлено літературу та статті з періодичних видань про історію виникнення свята та воскресіння Ісуса Христа, про пасхальні традиції та символи українського народу: рецепти пасок, візерунки для писанок, обряди розговін та христосування, про символічне значення писанки та розвиток писанкового мистецтва.

І як звичайно, святкові виставки прикрашено різнобарв’ям яскравих писанок, зроблених власноруч читачами бібліотек.

Для українців святкування Великодня пов’язано не тільки з Воскресінням Ісуса Христа, а і з воскресінням всієї природи. А писанка – це символ весняного відродження природи і всепрощення. І з давних-давен у народі кажуть: “У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки”.

Поділитися