Підведено підсумки економічного і соціального розвитку Лебединської міської територіальної громади за І квартал 2021 року

Сьогодні відбулося засідання виконавчого комітету Лебединської міської ради, під час якого було підведено підсумки економічного і соціального розвитку, виконання бюджету Лебединської міської територіальної громади за І квартал 2021 року.

За інформацією начальника управління економічного розвитку і торгівлі Юрія Магаляса, за січень-березень 2021 року до бюджету Лебединської міської територіальної громади надійшло 70 783,2 тис. гривень. Обсяг виробленої промислової продукції підприємствами міста за січень-березень 2021 року склав 29 372,3тис. гривень. Завдяки розширенню ринків збуту вдалося збільшити виробництво промислової продукції, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, таким підприємствам , як ПП «Контакт» – на 3,4 % та ТОВ «Крук» – на 9 %.

Медична допомога населенню Лебединської міської територіальної громади надається КНП «Лебединська центральна районна лікарня імені лікаря К.О. Зільберника» зі стаціонаром на 125 ліжок, поліклінікою на 613 відвідувань за зміну, 1 амбулаторією загальної практики сімейної медицини (місто Лебедин), 5 – амбулаторій загальної практики сімейної медицини, які розташовані у сільській місцевості (селах: Калюжні, Кам’яне, Гринцеве, Павленки, Великий Вистороп). На території Лебединської міської територіальної громади знаходиться Лебединська підстанція Охтирської станції «Екстренної медичної допомоги» комунального некомерційного підприємства Сумського обласного центру «Екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Мешканці Лебединської міської територіальної громади забезпечуються безкоштовним інсуліном, десмопресином. Пільгові категорії громадян безоплатно і на пільговій умові отримують безкоштовні лікарські препарати. Проводиться безоплатне зубопротезування пільговим категоріям громадян.

Протягом І кварталу 2021 року вчасно здійснювалися виплати усіх державних соціальних допомог. Загальна сума виплат за І квартал 2021 року становить 17 652 тис. гривень. Станом на 01.04.2021 на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради перебуває 580 осіб з інвалідністю з дитинства та 128 осіб, які не мають права на пенсію. За І квартал 2021 року виплати склали 4 225 тис. гривень. Кількість одержувачів державної допомоги сім’ям з дітьми становить 1 004 особи, сума виплат протягом звітного періоду склала 3 822 тис. гривень. Державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям у місті отримує 561 сім’я, виплати за звітний період склали 6 286 тис. гривень. Кількість одержувачів допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, становить 183 сім’ї, виплати за І квартал 2021 року склали 928 тис. гривень.Станом на 01.04.2021 у двох дитячих будинках сімейного типу, семи прийомних сім’ях та одній патронатній сім’ї виховується 26 дітей. Виплати цій категорії громадян за І квартал 2021 року склали 645 тис. гривень.

На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради перебуває 468 громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, компенсаційні виплати у 2021 році вищезазначеній категорії громадян склали 207,0 тис. гривень.

Станом на 01.04.2021 до структури Лебединського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) входять 2 відділення: соціальної допомоги вдома; організації надання адресної натуральної та грошової допомоги. Відділенням соціальної допомоги вдома надано послуг 417 одиноким непрацездатним громадянам та 84 одиноко проживаючим громадянам.

На виконання Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» на сайті Лебединської міської ради створений розділ «Регуляторна політика» з  відповідними підрозділами. Відділом комунального майна і приватизації управління економічного розвитку і торгівлі постійно заноситься інформація щодо здійснення регуляторної політики, оновлюється реєстр діючих регуляторних актів, щомісячно проводиться моніторинг діючих регуляторних актів. У І кварталі 2021 року відділом комунального майна і приватизації управління економічного розвитку і торгівлі розроблений проєкт рішення «Про затвердження Методики розрахунку орендної плати за майно Лебединської міської територіальної громади, пропорції її розподілу та типового договору оренди майна Лебединської міської територіальної громади» з аналізом регуляторного впливу.

Щоквартально у засобах масової інформації та на офіційному сайті Лебединської міської ради, оновлюється перелік вільних об’єктів Лебединської міської територіальної громади, які можуть бути продані або передані в оренду суб’єктам господарювання. Ця інформація щокварталу направляється до Сумської обласної державної адміністрації. Передача в оренду та продаж комунального майна здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства, тобто виключно на конкурсних засадах. Станом на 01.04.2021 діє 88 договорів оренди комунального майна, з них із суб’єктами підприємництва – 56. З початку року від оренди комунального майна до бюджету Лебединської міської територіальної громади надійшли кошти у сумі 80,0 тис. гривень.

Перевезення пасажирів у місті здійснюють 6 приватних підприємців за 8 маршрутами та одна юридична особа – КП «Комбінат благоустрою виконавчого комітету Лебединської міської ради» за одним маршрутом.

Перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що проходять на території Лебединської міської територіальної громади, забезпечується 30 маршрутами, а саме: 7 міжобласними, 14 внутрішньообласними та 9 приміськими. Відповідно до затверджених графіків руху, через автостанцію «Лебедин» здійснюється 86 рейсів щодня. У межах Лебединської міської територіальної громади автобусним сполученням охоплено 96 населених пунктів, що становить 75,0 % забезпеченості транспортним сполученням.

Перевезення пасажирів на приміських маршрутах здійснюють 3 приватні підприємці, які обслуговують 9 маршрутів.

Для забезпечення якісного обслуговування пасажирів з двома перевізниками на 7 автобусних маршрутах загального користування, що проходять на території Лебединської міської територіальної громади, укладені договори на компенсаційні виплати за перевезення пільгових категорій громадян автомобільним транспортом.

У І кварталі 2021 року організований та проведений конкурс за двома приміськими маршрутами.

Проведено 5 обстежень руху маршрутних таксі у місті Лебедині, перевірено 43 рейси, за результатами яких проведена 1 нарада з перевізниками.

Станом на 01.04.2021 населення Лебединської міської територіальної громади обслуговує 529 об’єктів споживчого ринку, у тому числі: 319 магазинів, 34 кіоски, 57 одиниць ресторанного господарства, 93 об`єкти побутового обслуговування, 21 аптека та 5 автозаправних станцій. Щодо забезпеченості населення торговою площею у магазинах роздрібної торгівлі у розрахунку на 1 000 осіб – показник становить 509 кв. метрів.

Одним із вагомих каналів реалізації товарів населенню залишається торгівля на ринку. У місті працює один ринок, який за товарною спеціалізацією належить до змішаних. Загальна кількість торгових місць на ринку становить 577 одиниць.

Протягом звітного періоду на предмет дотримання протиепідемічних та санітарно-гігієнічних вимог обстежено: 18 продовольчих магазинів, 23 магазини торгівлі промисловими товарами, 2 підприємства ресторанного господарства та 8 закладів побутового обслуговування населення.

Протягом І кварталу 2021 року надано консультації з питань захисту прав споживачів 14 відвідувачам. За результатами проведеної роботи на користь споживачів вирішено 12 питань. За фактами продажу товарів неналежної якості 9 споживачам повернуті кошти в сумі 23,8 тис. гривень, 2 споживачам проведений обмін на інший товар та здійснено один гарантійний ремонт із пропорційним зменшенням ціни за товар. При відділі торгівлі, побутового обслуговування та захисту прав споживачів управління економічного розвитку і торгівлі постійно працює громадська приймальня з питань захисту прав споживачів та ринкового нагляду. За звітний період надано 27 консультацій та роз’яснень із питань дотримання Закону України «Про захист прав споживачів».

Благоустрій міста. За І квартал 2021 року використано кошти у сумі 1 459,264 тис. гривень.

  1. Утримання вулично-дорожньої мережі – надано послуг на суму 1 019,51 тис. гривень.
  2. Утримання зелених насаджень – фактично виконано послуг на суму 236,146 тис. гривень.
  3. Утримання вуличного освітлення та зовнішніх електромереж – надано послуг на суму 152,705 тис. гривень.
  4. Об’єкти благоустрою кладовищ – використано 50,303 тис. гривень.
  5. Ліквідація стихійних звалищ – використано 0,6 тис. гривень.

Водопостачання та водовідведення:

  • ліквідовано 15 поривів водогону на суму близько 35,0 тис. гривень;
  • виконано 3 промивки водогону на вулиці Героїв Майдану на суму 3,5 тис. гривень;
  • замінено насосний агрегат на насосній станції мікрорайону «Черемушки» на суму 15,0 тис. гривень;
  • замінено 2 лічильника на свердловинах № 1, № 3 загальною вартістю 11,7 тис. гривень;
  • проведено гамма-спектрометричні, радіохімічні дослідження води на вміст радіонуклідів з водозаборів міста. Вартість робіт склала 3,521 тис. гривень;
  • проведено оплату за коригування кошторисної документації «Будівництво каналізаційних споруд закритого типу туп. Олешнянський           м. Лебедин». Вартість робіт склала 48,8 тис. гривень;
  • придбано матеріалів для ремонту свердловини № 3 на центральному водозаборі на суму 45,0 тис. гривень.

За кошти комунального підприємства «Лебединська житлово-експлуатаційна контора виконавчого комітету Лебединської міської ради» проведено:

  • ремонт покрівлі на загальну суму 20,0 тис. гривень;
  • профілактику електромереж із заміною електрокабелів, патронів, лампочок, вимикачів, розеток на загальну суму 10,0 тис. гривень;
  • ремонт водомережі – 7,5 тис. гривень;
  • ремонт каналізаційних мереж – 6,9 тис. гривень;
  • заміну лічильника електроенергії – 2,5тис. гривень;
  • ремонт віконних рам на суму 0,5 тис. гривень;
  • ремонт дверей входу в під’їзд та виходу на покрівлю, в підвал на суму 8,0 тис гривень;
  • ремонт, виготовлення, встановлення нових лавочок біля під’їздів – 1,5 тис гривень.

За рахунок коштів комунального підприємства «Лебединське будинкоуправління мікрорайону «Черемушки» виконавчого комітету Лебединської міської ради» проведено наступні заходи:

  • технічне обслуговування внутрішньо будинкових систем водопостачання та водовідведення на загальну суму – 6,3 тис. гривень;
  • поточний ремонт внутрішньо будинкових мереж водовідведення та водопостачаннябагатоквартирних житлових будинків на загальну суму 24,8 тис. гривень;
  • поточний ремонт конструктивних елементів будинків – 21,7 тис. гривень;
  • ремонт вхідних дверей – 0,2 тис. гривень;
  • поточний ремонт під’їзду багатоквартирного житлового будинку– 0,5 тис. гривень;
  • обрізку дерев, кущів, вивезення сміття на суму 36,8 тис. гривень;
  • поточний ремонт мереж електропостачання, заміна ламп –18,9 тис. гривень;
  • послуги з дератизації та дезінсекції виконано на суму 0,8 тис. гривень.

За кошти комунального підприємства «Лебединтеплоенерго» виконано наступні роботи:

  • поточний ремонт приміщень котелень на суму 15,1 тис. гривень;
  • розроблено та проведено експертизу загальновиробничих питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів на 2021 рік, які затверджено Сумською обласною державною адміністрацією.

За І квартал 2021 року освіта має результативні показники: охоплення дітей дошкільною освітою у різних її формах на рівні 92%; підключення закладів дошкільної, загальної середньої освіти до мережі Інтернет на 100 %; оснащення закладів загальної середньої освіти навчальними комп`ютерними комплексами на 73 %.

Різними формами дошкільної освіти охоплено 1 320 дітей, із них 802 – у дев’яти закладах дошкільної освіти, у закладах загальної середньої освіти – 236, 11 дітей виховуються в дошкільній групі спеціальної школи-інтернату, 45 дітей – у міському Центрі позашкільної освіти.

Перебуває в консультаційних групах «Разом з мамою» 190 дітей та охоплено соціально-педагогічним патронатом 36 осіб. Показник охоплення дітей різними формами дошкільної освіти у віці від 1 до 6 років становить 93 %. На 100 місцях у закладах дошкільної освіти виховується 96 дітей.

Якісні освітні послуги надають двадцять закладів загальної середньої освіти та одна філія. У 2020-2021 навчальному році у закладах освіти Лебединської міської територіальної громади навчається 3 736 учнів.

З метою подальшого впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів у І кварталі 2021 року проведено лабораторні дослідження якості харчових продуктів, питної води, виявлення бактерій групи кишкової палички у змивах з об’єктів середовища життєдіяльності людини на загальну суму 11,148 тис. гривень.

З метою забезпечення рівного доступу громадян до якісної освіти, підвищення якості надання освітніх послуг у 13 закладах загальної середньої освіти організовано інклюзивне навчання. У 40 інклюзивних класах освіту здобувають 56 учнів,з якими працює 40 асистентів учителя. Індивідуальною формою навчання охоплено 19 учнів.

Питання висвітлення подій Лебединської міської територіальної громади є одним із пріоритетних напрямків роботи виконавчого комітету Лебединської міської ради та важливим складником загальної системи заходів щодо задоволення потреб громадян в інформації. Наповнення інформаційного простору інформацією здійснюється через офіційний сайт Лебединської міської ради. Сайт знаходиться за адресою – http://lebedynrada.gov.ua/.

Протягом звітного періоду на офіційному сайті Лебединської міської ради розміщено близько 300 інформаційних повідомлень, 85 рішень виконавчого комітету Лебединської міської ради, 164 рішення Лебединської міської ради, 57 розпоряджень Лебединського міського голови.

Відділом молоді та спорту виконавчого комітету Лебединської міської ради разом з федераціями з олімпійських та неолімпійських видів спорту за звітний період були проведені спортивні ігри школярів з 2 видів спорту; проведено відкриту Першість Лебединської міської територіальної громади; Кубок пам’яті Романенка Володимира з футзалу, де взяло участь 80 спортсменів та інші. Протягом І кварталу2021 року у місті проведено 4 міських змагання з масових видів спорту. За результатами виступів збірні команди міста брали участь у 3 обласних та 2 всеукраїнських змаганнях.

Основними завданнями відділу культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради є забезпечення реалізації на території Лебединської міської територіальної громади державної політики в галузі культури, туризму, охорони культурної спадщини. У звітному періоді відбулися: вечір-пам’яті Кузьми Скрябіна; святковий концерт, присвячений Міжнародному Жіночому Дню – 8 Березня; мітинг до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав «Ціна чужої війни»; онлайн-вітання з новорічно-різдвяними святами, літературно – музична композиція до Дня Соборності України «Навіки Україна єдина»; вечір-реквієм «Вони назавжди на варті Майдану» до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні; театралізоване свято «Лебединська Масляна-2021».

Солісти та творчі колективи комунального закладу «Лебединського міського центру культури і дозвілля» виконавчого комітету Лебединської міської ради взяли участь у Міжрегіональному багатожанровому фестивалі-конкурсі «Різдвяне сяйво» у Всеукраїнському дистанційному багатожанровому конкурсі «Битва жанрів – ІІ» (вокальна студія «Зорепад», народна вокальна студія «Овація», зразковий вокальний ансамбль «Феєрія», місто Київ); у Всеукраїнському багатожанровому дистанційному конкурсі «Симфонія» (народний аматорський ансамбль автентичного співу «Стріла», народний аматорський вокальний ансамбль «Лебедина пісня», народний аматорський ансамбль акустичної музики, народний аматорський хоровий колектив, народна вокальна студія «Овація», вокальна студія «Зорепад», місто Київ).

У комунальному закладі виконавчого комітету Лебединської міської ради «Лебединський міський художній музей імені Б.К.Руднєва» відбулися виставки «Мистецький калейдоскоп» (виставка нових надходжень), «Східний вояж: Узбекистан. Враження» (Сергія Гуцана), «З мистецького доробку Василя Кричевського», «Великі земляки: рід Капністів», мистецька вітальня «Подорож океаном рідної мови», благодійна акція «Знак Федору Кричевському».

Поділитися