Бібліотеки громади до 35-х роковин аварії на ЧАЕС

Чорнобиль – подія жахлива, безприкладна у світовій історії, з якою не порівняти жодної катастрофи. Ні загибель «Титаніка», ні аварії літаків чи вибухи у шахтах, хоч якими тяжкими втратами вони супроводжувались, годі порівняти з тим, що відбулося на Чорнобильській АЕС. Ця трагедія – грізне попередження нам: опам’ятатися, задуматися над всім ходом історії цивілізації, і зробити, доки не пізно, важливі висновки для себе та майбутніх поколінь людства.

У бібліотечних закладах громади до 35-річниці аварії на ЧАЕС  відбулась низка тематичних заходів. Тематичні книжково-ілюстраційні виставки-інсталяції було оформлено в усіх книгозбірнях: «26 квітня – День пам’яті Чорнобильської трагедії», «Чорнобиль був. Чорнобиль застеріг», «Чорнобиль. 26 квітня», «Чорнобиль – біль наш довічний» та ін. У літературних творах, представлених на книжкових виставках, зібрано інформацію про подвиг героїв Чорнобиля у творах українських та зарубіжних письменників. Герої – це звичайні люди: пожежники, вчені, робітники, лікарі, військові, яких об’єднала одна біда – Чорнобиль. Документальні та художні твори висвітлюють драму Чорнобиля у різноманітних її людських, соціокультурних, професійних аспектах, жахливі наслідки аварії, фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ.

Також у книгозбірнях відбулися зустрічі з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС: працівники міської бібліотеки №2 поспілкувалися з Юрієм Польовим; в міську бібліотеку №1 завітав Леонід Ващенко; Василь Солошенко з с.Куданівка переглянув книги про аварію на ЧАЕС у міській бібліотеці №3; до Маловисторопської сільської бібліотеки познайомитися з виставкою зайшов Олександр Проценко. У зв’язку із карантином всі зустрічі відбулися із дотриманням протиепідемічних заходів та без глядачів.

Міською бібліотекою №1 до 35-роковин було створено відео-презентацію «Чорнобиль. 35 років потому…», де розміщено спогади ліквідаторів Лебединщини.

Чорнобиль. Чорний біль нашої землі. Скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.

Поділитися