Я волонтер – я цим пишаюся!

У сучасному світі волонтерство є важливою складовою успішного соціального розвитку держави, що сприяє вирішенню актуальних соціально – виховних та інших проблем і підвищенню якості життя людей.

Волонтерство, як зазначено в Законі України «Про волонтерську діяльність» – це добровільна, соціально спрямована, неприбуткова діяльність, що здійснюється волонтерами шляхом надання волонтерської допомоги.

Нині волонтерство визначається як добровільна, неприбуткова та вмотивована діяльність, що має суспільно корисний характер та елемент особистісного розвитку, набуття нових знань і навичок, удосконалення здібностей, стимулювання ініціативи та творчості.

В Лебединському районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області теж з’явився волонтер, ним стала Заболотна Ганна Олександрівна.

20 квітня 2021 року  працівниками Лебединського районного сектору з питань пробації спільно з волонтером було організовано та проведено соціально – виховний захід із суб’єктами пробації, які перебувають на обліку за вчинення кримінальних правопорушень.

У подальшому заплановані конкретні заходи, які будуть проводитися із суб’єктами пробації із залученням волонтера. Якщо хтось хоче стати волонтером пробації, запрошуємо до співпраці. За детальною інформацією звертатися до Лебединського районного сектору філії державної установи «Центр пробації» в Сумській області за адресою: вул. Героїв Майдану, 11, м. Лебедин, Сумська область, 42200, тел. (05445) 3-95-11.

Поділитися