Робота комісії з розгляду питань надання пільг, житлових субсидій, державних соціальних допомог

Вчора у стінах управління праці та соціального захисту населення відбулося засідання комісії з розгляду питань надання пільг, житлових субсидій, державних соціальних допомог. Під час роботи комісією було розглянуто низку важливих питань.

Першочергово члени комісії розглянули заяви з питань призначення житлових субсидій громадянам, у яких у складі сім’ї є особи, які зареєстровані, але фактично не проживають за даною адресою. Керуючись пунктом 25 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2019 року № 807 зі змінами), комісією було вирішено надати дозвіл по 1-ій такій заяві.

Наступними були розглянуті заяви з питань призначення житлових субсидій громадянам, у яких у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати. Керуючись пунктами 15-16 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2019 року № 807 зі змінами), комісія вирішила надати дозвіл для призначення субсидії 5 таким громадянам.

Також комісією було розглянуто заяву громадянки з проханням надати дозвіл не враховувати до складу  зареєстрованих у житловому приміщенні громадянина та не проводити визначену суму надміру нарахованої субсидії, оскільки рішенням суду цей громадянин втратив право на користування цим житловим приміщенням.

Поділитися