Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги у міських бібліотеках

На даний час модні гаджети витісняють таке необхідне для всебічного розвитку дитини читання книг. У кращому випадку юне покоління обирає електронні видання. Задля повернення популярності читанню серед школярів у бібліотечних закладах країни щорічно у березні проводиться Всеукраїнський тиждень дитячої і юнацької книги. Метою його проведення є популяризація читання серед дітей та підлітків, ознайомлення з новинками літератури, проведення цікавого та корисного дозвілля у стінах бібліотек.

Всеукраїнський тиждень дитячої і юнацької книги під гаслом «Книжки читай – успіху досягай» проходить і в бібліотечних закладах Лебедина.

Для уваги юних користувачів бібліотек пропонуються: книжкові виставки новинок, перегляд цікавих буктрейлерів, книжкові вибори, голосні читання, майстер-класи, ігри та розваги тощо.

«Книга – чудо із чудес» – під такою назвою у читальному залі міської бібліотеки №1 пройшла для учнів 5 класу ЗОШ №3 (класний керівник Юлія Авраменко) розважальна бібліо-подорож. Діти наввипередки відповідали на запитання вікторини, з цікавістю переглянули журнальні новинки та захоплено пограли в «Поле чудес». На свято завітали казкові гості: Королева Книга, Чаклунка, Капітан Флінт та Карлсон, які з задоволенням взяли участь в ігровій програмі. Переможці змагань отримали подарунки, а всі присутні – гарний настрій.

У комунальному закладі «Лебединська центральна міська бібліотека» в рамках Тижня оформлено книжкові виставки нових надходжень «Відкриєш книгу – пізнаєш світ» та «Чарівний світ казок».

З юними користувачами книгозбірні було проведено майстер клас по виготовленню підставки для олівців, бесіду про дбайливе ставлення до навколишнього середовища, інформіну «Друге життя вживаних предметів» та огляд періодичних видань «Пані Газета та його величність Журнал».

Літературно-розважальна година «Нам без книг ніяк не можна» пройшла для юних читачів міської бібліотеки №2. Діти переглянули літературу на книжковій виставці «Сторінками улюблених книг», прослухали огляд літературних новинок, взяли участь у вікторині «До казки на гостини», конкурсі «Казкова рибалка» та головоломці «Чи уважний ти читач?».

Заходи у бібліотечних закладах проводяться із дотриманням всіх протиепідемічних вимог.

Тиждень дитячої та юнацької книги – це популяризація надбань національної та світової культури, заохочення дітей до читання та дбайливого відношення до книги, перетворення бібліотек в справжній храм Книги, у якому кожен користувач відчуває себе бажаним гостем. Приходьте до бібліотек, книги чекають на Вас!

Поділитися