Конкурс читців Шевченкового слова

До 207-річниці з дня народження великого українського поета, художника, борця за правду і волю Тараса Григоровича Шевченка та з метою вивчення, збереження й популяризації творчої спадщини Великого Кобзаря, залучення молоді до читання творів сучасної української літератури лірико-патріотичного спрямування, виявлення та розкриття творчих здібностей аматорів художнього читання, пройшов конкурс читців на території Лебединської міської територіальної громади. Враховуючи вимоги постанови Кабiнету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепiдемiчних заходiв на територiї iз значним поширенням гострої респiраторної хвороби COVID-19, спричиненої кopoнавірусом SАRS-СоV-2» конкурс пройшов у дистанційному режимі (онлайн-прослуховування).

29 учасників із загальноосвітніх та вищих навчальних закладів, а також, читці-аматори надіслали свої відео-читання, в яких показали майстерність у володінні словом та вміле розкриття поетичного твору, представивши на розсуд журі свої улюблені твори як Тараса Шевченка, так і сучасних поетів.

Конкурс проводився у трьох вікових категоріях: молодша – 10 – 15 років, середня – 16 – 21 рік, старша – від 22 і старші. Основними критеріями оцінювання були: художній рівень виконавської майстерності, розкриття головної думки і художніх образів твору, володіння основами художнього читання, естетика сценічного одягу тощо.

Отож, переможцями конкурсу стали

Молодша вікова категорія:

1 місце

Колєсніченко Кирило Євгенійович, педагогічний коледж

2 місце

Бурлюк Катерина Миколаївна, Лебединський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №7

Березов Нікіта Андрійович, Лебединський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1

3 місце

Демченко Єлизавета Андріївна, Лебединський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №6

Крепець Ростислав Антонович, Василівський ЗЗСО І-ІІІ ст.

Денисенко Мілана Олександрівна, Лебединський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5

Колоша Вікторія Вікторівна, Василівський ЗЗСО І-ІІІ ст.

Лихина Альона Анатоліївна, Будильський НВК: ЗОШ І-ІІІ ст.

Середня вікова категорія:

1місце

Даш Вікторія Андріївна, Лебединський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3

2 місце

Козінцева Каріна Володимирівна, медколедж

3 місце

Гвоздак Вікторія Сергіївна, медколедж

Кузьменко Дмитро Олександрович, ВПУ

Старша вікова категорія:

1 місце

Гриценко Ганна Василівна КЗ «Штепівська сільська бібліотека» Лебединської міської ради

Всіх учасників конкурсу читців нагороджено дипломами та пам’ятними подарунками. Також, задля вшанування пам’яті Т.Г. Шевченка, цієї насправді сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців, в бібліотечних закладах громади оформлено тематичні ілюстративні книжкові виставки, біля яких проводяться бесіди, інформ-хвилинки, літературні читання, що розкривають читачам творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, та визначної особистості, що стала національним символом України.

Поділитися