Мистецька вітальня: подорож океаном рідної мови

23 лютого 2021 року, з нагоди відзначення 150-річчя від дня народження української поетеси Лесі Українки, в Лебединському міському художньому музеї відбувся святковий захід «Подорож океаном рідної мови», участь у якому взяли учні 7-8 класів Лебединської ЗОШ №4, разом з вчителями української мови та літератури Ніною Сушиною та Юлією Кулаєвою.

У стінах музею, діти відкрили для себе невідомі сторінки із життя та творчості Лесі Українки. «Багато її творів визнані шедеврами світової літератури, а в українську вони принесли нові мотиви і мандрівні сюжети з інших культур. Лесю Українку називають дочкою Прометея за її художнє слово, сповнене волелюбності й оптимізму, за силу духу і романтичність її непересічної особистості», – наголосили ведучі заходу.

В цікавій ігровій формі, учасники святкової програми також мали змогу показати свої знання, уміння, ерудицію та кмітливість у конкурсах на краще володіння українською мовою. В невимушеній, доброзичливій атмосфері учні продовжували прислів’я, відгадували загадки, читали гуморески, а також вірші Лесі Українки. Особливо відзначились Едуард Васильков, Вадим Клочко, Катерина Вічерка, Марина Калюжна, які за допомогою творів видатної української поетеси, письменниці і перекладача – Лесі Українки, показали, що українська мова мелодійна, як пісня солов’я, прекрасна і барвиста, немов веселка.

З великою цікавістю учні прослухали розповідь про життєвий і творчий шлях видатної дочки українського народу Лесі Українки, яка написала понад сотню віршів та драм, вивчила 11 мов та переклала твори Шекспіра, Гюго, Байрона, Гейне і, загалом, відкрила Україну для Європи.

Музейний захід став для учнів, ніби поетичною передмовою до досконалого вивчення української мови, розширення своїх знань з української історії, літератури та мистецтва.

Художній музей

Поділитися