Перш за все – захистити права дитини

11 лютого працювала комісія з питань захисту прав дитини, під час якої було розглянуто 25 важливих питань порядку денного.

Було розглянуто заяви громадян щодо встановлення днів побачень з їх малолітніми дітьми.

Кілька розглянутих комісією питань стосувалися вчинення правочинів.

Розглядались клопотання Лебединського міського центру соціальних служб щодо подальшої роботи із сім’ями та притягнення батьків до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків. А також клопотання центру щодо зняття сімей із соціального супроводу.

Розглянуто було і питання стосовно продовження терміну перебування неповнолітніх у сім’ї патронатного вихователя терміном на 3 місяці.

Були детально розглянуті і питання про встановлення опіки над дітьми, позбавленими батьківського піклування та питання надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, надання статусу дитини-сироти.

Були розглянуті питання стосовно влаштування неповнолітніх та малолітніх до навчально-реабілітаційного центру та спеціалізованого будинку дитини. А також питання, що стосувалися надання дозволу на перебування у вихідні дні малолітніх у навчально-реабілітаційному центрі.

Було прийнято відповідне рішення щодо надання до Лебединського районного суду висновку органу опіки та піклування про визначення місця проживання дитини.

Левова частка питань стосувалася розгляду, детального вивчення обставин стосовно ситуацій, що склалися у родинах, де виховуються малолітні або неповнолітні. Після заслуховування усіх сторін, ґрунтовного обговорення ситуацій, що склалися, комісія прийняла відповідні рішення.

Поділитися