У міській раді провели тренінг для сільських старост

Староста – це лідер, якому громада села виказала підтримку. Він – нова посадова особа місцевого самоврядування, нова інституція, створена для того, щоб інтереси всіх жителів сіл в територіальних громадах були належним чином представлені. Для того, аби новопризначені старости краще орієнтувалися у тонкощах нового законодавства та могли якісно виконувати свої посадові обов’язки для них було проведено спеціальний тренінг.

Спеціалісти з виконавчого комітету Лебединської міської ради роз’яснювали старостам питання щодо дотримання вимог інструкції з діловодства, щодо реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації мешканців старостинських округів, щодо правильності оформлення заяв до ЖКГ про необхідність виконання певних робіт, а також щодо інформації про стан ЖКГ у селах громади.

Староста є членом виконавчого комітету громади, представляє в ньому інтереси жителів села, здійснює комунікацію між владою та громадою села. Саме тому необхідно налагодити сталу співпрацю між старостами та виконком, а також допомогти їм краще та швидше адаптуватися до нових умов праці.

Поділитися