Перед якими труднощами постала Лебединська громада у питанні роботи шкільних автобусів?

Локдаун закінчився, а це значить, що після досить тривалого дистанційного навчання до своїх шкіл повертаються сотні наших юних земляків. Для того, щоб школярі громади могли дістатися до своїх закладів освіти вчасно, необхідно було перевірити готовність усіх шкільних автобусів, що перейшли у власність громади та в разі потреби негайно вживати відповідних заходів.

Виявилося, що деякі з одиниць шкільного транспорту давно не отримували належного технічного огляду та ремонту. Такі автобуси, як правило, ремонтувалися водіями власноруч. Зокрема, один з таких, а саме шкільний автобус Рябушківського закладу загальної середньої освіти потребував негайного ремонту. Його в терміновому порядку було полагоджено на суму близько 14 тис. грн. Не можна сказати, що він перебував у жахливому стані, але попри щоденні виїзди належного обслуговування не отримував. Саме цей автобус в день долає близько 150 км, здійснюючи, при цьому, 3 маршрути протягом дня. Дітей з сіл Новоселівка, Вільшанки та Скрягівка щоденно привозять до школи, а після уроків відвозять додому. Водночас для Московськобобрицького та автобусів деяких інших закладів освіти Лебединщини було придбано необхідні запчастини та елементи. У відділі освіти зазначають, що провели капітальну ревізію усіх автобусів, а їх у власності громади тепер 21. Деякі з них ще потребують оновлення, яке обов’язково буде проведено, та усі можуть виконувати свої завдання.

Шкільні автобуси громади готові до перевезення учнів до навчальних закладів і у зворотному напрямку. Усі автобуси, що відтепер належать громаді, виїхали по школярів вчасно.

Поділитися