Іван Лозовий відвідав художній музей

12 грудня 2020 до Лебединського міського художнього музею імені Б.К. Руднєва завітав відомий меценат та керівник благодійного фонду Іван Лозовий.

В музеї Іван Іванович відвідав Меморіальну залу родини Кричевських, для якої зусиллями благодійного фонду були виготовлені 15 нових дерев’яних рам, в які було оформлено живопис та графіку Василя Григоровича Кричевського (1873-1952). Іван Лозовий також передав музею комплект документації на придбане в серпні 2020 року фортепіано V.Berdux Munchen. Hof pianoforte fabric (1855), що раніше належало графу Капністу.

Іван Лозовий в Меморіальному залі родини Кричевських

Така підтримка від благодійного фонду та особисто від Івана Лозового, дуже важлива для художнього музею, адже вона ще раз підтверджує, що традиції меценатства продовжують жити в нашому місті; а допомога музею та іншим установам Лебедина, свідчить, що попри всі труднощі та негаразди, благодійність залишилася важливим засобом збереження кращих традицій українського народу.

Фортепіано V.Berdux Munchen. Hof pianoforte fabric (1855)

Слід також відзначити, що шляхетну справу Івана Лозового по виготовленню нових рам, у 2020 році підтримали й інші бізнесмени і меценати нашого міста. Їх зусиллями за останні кілька місяців було виготовлено ще 10 рам.

За заведеною традицією, Іван Лозовий залишив пам’ятний запис у Книзі меценатів художнього музею.

Художній музей

Поділитися