Сьогодні Міжнародний день боротьби за відміну рабства

Торгівля людьми є надзвичайно глобальною та прибутковою злочинністю. За рівнем доходів вона поступається лише продажу наркотиків та зброї. У сучасному світі торгівля людьми є одним із найбільш масових порушень прав і свобод людини. Складна економічна ситуація в країні, високий рівень безробіття, військові дії, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян, збільшення доступу населення до інформаційних мереж є основними умовами, що сприяють розвитку цього явища.

Незважаючи на здійснення певних зусиль з боку держави у напрямку протидії торгівлі людьми – ця проблема залишається актуальною і має стійкі тенденції до поширення. Ця проблема не визнає державних кордонів, не робить різниці між розвиненими державами та державами, що розвиваються. Вона чудово адаптована як до бідності, так і до розкоші.
ДОВІДКОВО:

Починаючи з 2014 року в Сумській області статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, встановлено 34 громадянам України. За видами експлуатації23 – трудова, 7 – наркобізнес та 4 – сексуальна із них: жінок 7 (4 – сексуальна, 3-трудова), чоловіків-27 (20-трудова, 7- наркобізнес).

Продовжено дію статусу 1 особі, 1 справа на доопрацюванні та по 2- відмовлено рішенням комісії Мінсоцполітики. Усім постраждалим виплачена одноразова матеріальна допомога від держави. Якщо перші потерпілі отримали її у межах однієї тисячі гривень, то з липня 2016 року виплачується одноразова матеріальна допомога у розмірі трьох прожиткових мінімумів для відповідної категорії осіб, установлених на момент звернення. Для осіб працездатного віку – більше 6 тисяч гривень.

Особи, які постраждали від торгівлі людьми або стали свідками торгівлі людьми, мають право звертатись за допомогою:

527 та 0 800 505 501 – це номери телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів;

  • до управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради (телефон 2-14-92);
  • до міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (телефон 2-09-09);
  • до Лебединського відділення поліції ГУ Національної поліції в Сумській області (телефон 102, 2-02-21).

Бережіть себе!!!

Поділитися